Επιμένει στην ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τραμπικές επιθέσεις η Νέα Δημοκρατία

Επιμένει στην ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τραμπικές επιθέσεις η Νέα Δημοκρατία
Στην αναβάθμιση του ΠΑΣΟΚ σε ισότιμο αντίπαλο και στόχο διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης όπως κάνει και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει η Νέα Δημοκρατία, με την επίθεση στα πρότυπα του «μπαμπούλα» της προοδευτικής διακυβέρνησης που συντηρούσε πριν την 21η Μαΐου να συνεχίζεται, παρότι ποτέ δεν αναφερόταν σε κάτι που πραγματικά υπήρχε.

Εάν η κομματική ενημέρωση πολιτικών συντακτών που επανέφερε η Νέα Δημοκρατία την Τετάρτη είχε έναν τίτλο, αυτός θα ήταν «στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ». Ουσιαστικά, επρόκειτο για μία αναβάθμιση του «παρατηρητηρίου fake news» για το οποίο συχνά εξέδιδαν δελτία τύπου το προηγούμενο διάστημα οι γαλάζιοι, σε παρουσίαση στα πρότυπα των Briefing από τον Άκη Σκέρτσο.

Τον τόνο άλλωστε είχε δώσει ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις δημόσιες εμφανίσεις του, τόσο για το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων και την προστασία των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων απέναντι στις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και σε σειρά άλλων ζητημάτων που «καίνε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο στόχαστρο του εκπροσώπου μπήκε και πάλι η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%, οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο «μπλόκο» της Κομισιόν για τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας, για τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων, για το τσουνάμι πλειστηριασμών, για το δέκα φορές μεγαλύτερο έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, για την πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία των νέων και για τον γαλάζιο στρατό μετακλητών υπαλλήλων την περασμένη τετραετία.

Ουσιαστικά, εκτός των ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα, πρόκειται για μία προσεκτική επιλογή ζητημάτων που αποτελούν ατζέντα που στοχεύει να προστατέψει τις ψήφους του μικρομεσαίων που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πασχίζοντας να αμυνθεί απέναντι στις διαρροές ψηφοφόρων.

Όπως γίνεται πλέον κατανοητό και στο ΠΑΣΟΚ, η «άμυνα» αυτή γίνεται με την αρωγή των τηλεοπτικών καναλιών και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, με διαστρέβλωση θέσεων των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας, και σε ορισμένες περιπτώσεις συντονισμένα και με διαστάσεις… μπούλινγκ. Η ταύτιση των επιθέσεων στην Πόπη Τσαπανίδου για την φορολόγηση των υπερκερδών δισεκατομμυρίων των μεγάλων επιχειρήσεων και εκείνων προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Δουδωνή και Χρονοπούλου είναι παροιμιώδης και ενδεικτική.

Ο διμέτωπος αυτός αποτελεί το ένα από τα δύο «πατήματα» των γαλάζιων για τις επόμενες ημέρες, με το δεύτερο να βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και την επίσκεψη Μητσοτάκη με στόχο τις εκκλησιαστικές και ακροδεξιές ψήφους. Η δε αγωνία στο Μοσχάτο μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη εάν λάβει κανείς υπόψιν του πως μεταξύ άλλων, ο Ά. Σκέρτσος απέρριψε την Τετάρτη κάθε περίπτωση νέας τηλεμαχίας, όχι μόνο μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, αλλά ακόμα και μεταξύ των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η τακτική αυτή της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πρωτοφανής, καθώς ουκ ολίγα στελέχη του έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τραμπικών επιθέσεων, διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης. Πλέον, με το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους, γίνεται ξεκάθαρο πως παρά την αλαζονεία των υψηλών στόχων του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανασφάλεια στους γαλάζιους είναι διάχυτη.

Το εάν η τραμπική συνταγή έναντι των δύο αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας θα αντέξει για τις επόμενες 25 ημέρες μένει να φανεί.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter