Επιμένει το Μαξίμου να μην καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Επιμένει το Μαξίμου να μην καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Ακόμα και έπειτα από μία και πλέον εβδομάδα, και παρά το γεγονός πως για αντίστοιχη επίθεση κατά άλλου δημοσιογράφου πήρε θέση και καταδίκασε το περιστατικό, το Μέγαρο Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνούνται να καταδικάσουν την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, μιλώντας γενικόλογα για καταδίκη «κάθε επίθεσης κατά οποιουδήποτε πολίτη».

Δείτε επίσης: Επίθεση κατά Βαξεβάνη: Άφωνος ο Ανδρουλάκης, όπως ο ωτακουστής του

Την άρνηση του Παύλου Μαρινάκη να πάρει σαφή θέση επί της συγκεκριμένης επίθεσης που δέχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κώστας Βαξεβάνης συνάντησε το ερώτημα του documentonews.gr κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, παρότι πρόκειται για μία επίθεση που έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και μέλη της οικογένειάς του.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο εκδότης κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκε από επιχειρηματία κατά τη διάρκεια οικογενειακού δείπνου στην Εύβοια, παρούσης της οκτάχρονης κόρης του, της συζύγου και της πεθεράς του. Μάλιστα, η τελευταία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη – Τραυματίστηκε σοβαρά συγγενικό του πρόσωπο

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν καταδίκασαν την επίθεση, αλλά λίγα 24ωρα μετά, σε αντίστοιχο περιστατικό επίθεσης που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, επέδειξαν τα αντίθετα αντανακλαστικά, παίρνοντας άμεσα θέση για την επίθεση, όπως και έπρεπε.

«Την περασμένη εβδομάδα έγινε μία επίθεση κατά του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, και λίγες ημέρες μετά, κατά του Γιώργου Παπαχρήστου. Η κυβέρνησή σας, εσείς με δήλωσή σας, καταδικάσατε τη δεύτερη, δεν πήρατε θέση για την πρώτη. Για ποιον λόγο δύο μέτρα και δύο σταθμά;» ήταν το ερώτημα που θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρότι είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου και να καταδικάσει το βίαιο περιστατικό έστω και καθυστερημένα, επέλεξε να κάνει μία γενικόλογη τοποθέτηση.

«Θέλω να γίνει σαφές ότι καταδικάζουμε κάθε επίθεση κατά οποιουδήποτε πολίτη, κατά οποιουδήποτε δημοσιογράφου. Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές αυτές οι επιθέσεις στη Δημοκρατία μας. Και νομίζω ότι και με τη στάση της συνολικά η κυβέρνηση, με τα νομοσχέδια τα οποία έχει φέρει, με τις αλλαγές που έχει επιφέρει στον Ποινικό Κώδικα, με την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιπτώσεων, με τη στάση της συνολικά είναι απέναντι σε όλες αυτές τις επιθέσεις» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης αρχικά, συμπληρώνοντας πως «θέλω αυτό να γίνει σαφές χωρίς να υπάρχει καμία μα καμία, ούτε διάθεση, ούτε υποψία δύο μέτρων και δύο σταθμών. Είναι ξεκάθαρο προς κάθε τέτοια περίπτωση».

Καταλήγοντας, επέλεξε βολικά να κρυφτεί πίσω από τις αυτονόητες ευθύνες της Δικαιοσύνης να ρίξουν φως στην υπόθεση, παρότι το ζήτημα είναι και πολιτικό, και τέτοιας απάντησης χρήζει από κυβέρνηση και Νεα Δημοκρατία.

«Και προφανώς η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές, σε κάθε περίπτωση, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, πρέπει να κάνουν άμεσα τη δουλειά τους, και να επιβληθούν οι προσήκουσες ποινές, εφόσον αυτό κριθεί από τη Δικαιοσύνη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς καμία προσωπική αναφορά καταδίκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter