Νέες πιέσεις από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Η αναφορά στο συμβόλαιο θανάτου κατά Βαξεβάνη

Νέες πιέσεις από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Η αναφορά στο συμβόλαιο θανάτου κατά Βαξεβάνη

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον καθορισμό ενός ξεκάθαρου πλαισίου σχετικά με την προστασία των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, με αφορμή τις νέες περιπτώσεις βίας κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», εξέδωσε νέα ανακοίνωση που αφορά τα ελληνικά δεδομένα, με τον επικεφαλής για τα ζητήματα της Ευρώπης και των Βαλκανίων, Πάβολ Σάλαϊ να δηλώνει την ανησυχία του για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

«Καλούμε τις αρχές να πράξουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η επιτυχία των ερευνών σχετικά με τις επιθέσεις αυτές, αλλά και να ενδυναμωθούν τα μέτρα προστασίας σε δημοσιογράφους», τόνισε χαρακτηριστά ο υπεύθυνος του RSF για τα ευρωπαϊκά και βαλκανικά θέματα.

Η νέα δημοσίευση των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» επισημαίνει ότι οι περισσότερες επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα μένουν ατιμώρητες, χρησιμοποιώντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, αλλά και παραθέτοντας με χρονική σειρά 11 περιπτώσεις σε διάστημα μόλις τριών ετών.

Από την αναφορά των RSF δεν έλειπαν και παραδείγματα όπως η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, αλλά και το συμβόλαιο θανάτου κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, την ίδια χρονιά.

Φυσικά, η νέα καταγραφή των δεδομένων από την εν λόγω οργάνωση έκλεισε με την θλιβερή για τη χώρα υπενθύμιση, ότι βρίσκεται στην 108η θέση μεταξύ 180 χωρών στην παγκόσμια λίστα της Ελευθερίας του Τύπου. Τη χαμηλότερη θέση που έλαβε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μυστικά & Documento

07/08/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
08/08/2022, 06:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter