Επιμένουν στα «μαθηματικά Τασούλα», καλύπτουν Βελόπουλο, για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ

Επιμένουν στα «μαθηματικά Τασούλα», καλύπτουν Βελόπουλο, για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την πιο εκκωφαντική ομολογία, πως οι μαθηματικές αλχημείες του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα για την πραξικοπηματική αντικατάσταση μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών με τις πλάτες του Βελόπουλου, αποτελεί απόλυτη κυβερνητική επιλογή προσέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, αφού στα ερωτήματα του documentonews.gr για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάσκεψη των Προέδρων, που καταγγέλλονται από αντιπολίτευση και ακαδημαϊκούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε απλώς την «νομιμότητα».

Όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση προχωρά στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, φροντίζοντας να σφίξει ακόμα περισσότερο τον κλοιό ελέγχου της ΑΔΑΕ, εξωθώντας ουσιαστικά σε παραίτηση τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο. Για να γίνει αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έφτασε στο σημείο να καταστρατηγήσει τη συνταγματική επιταγή για πλειοψηφία 3/5 στη διάσκεψη αναφορικά με τον διορισμό μελών ανεξάρτητων αρχών.

Όπως έγραψε το Documento, με δεδομένο ότι η Διάσκεψη των Προέδρων αριθμεί 27 μέλη, η ακριβής αριθμητική αποτύπωση των 3/5 είναι 16,2. Αντί όμως η πλειοψηφία να είναι ο αριθμός 17, ο Κ. Τασούλας επέβαλε το 16, που είναι μικρότερο από την απαιτούμενη πλειοψηφία.

«Την περασμένη εβδομάδα, όντως διορίστηκαν κάποια νέα μέλη στην Ανεξάρτητη Αρχή. Εσείς πέρυσι ψηφίσατε τη μείωση της αναγκαίας πλειοψηφίας από 4 σε 3/5 της διάσκεψης των Προέδρων. Η διάσκεψη των Προέδρων έχει 27 μέλη. Είδαμε ότι τον διορισμό των νέων μελών τον ψήφισαν 16 μέλη, που είναι ένας αριθμός μικρότερος από τα 3/5. Βάσει μαθηματικών βγαίνει 16,2, είναι μεγαλύτερο το 16 από το 16,2;» ήταν το ερώτημα του documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αρχικά, αντί απαντήσεως, μπέρδεψε τον ρόλο του και απάντησε διά… ερωτήσεως στο δημοσιογραφικό ερώτημα.

«Εσείς, δηλαδή, υπονοείτε ότι ήταν παράνομη η εκλογή;» μας ρώτησε ο Π. Μαρινάκης, για να του απαντήσουμε πως μεταφέρουμε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, και εκείνος να καταφύγει στην επίκληση της νομιμότητας.

«Ακολουθήθηκε όλη η προβλεπόμενη και νόμιμη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο, από την αρχή μέχρι το τέλος, και εξελέγησαν τα συγκεκριμένα μέλη με βάση αυτή τη διαδικασία, αντικαθιστώντας μέλη των οποίων η θητεία είχε λήξει» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκαλώντας νέα ερωτήματα.

«Είναι, δηλαδή, τα 3/5 ένας τόσο ελαστικός πήχης για την Κυβέρνηση, που μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από τα 3/5;» ρώτησε εκ νέου το documentonews.gr, για να λάβουμε ούτε λίγο ούτε πολύ την ίδια απάντηση.

«Μα, δεν είναι κάτι λιγότερο, εφαρμόστηκε ακριβώς ο νόμος. Ό,τι προβλέπει ο νόμος, αυτό εφαρμόστηκε. Δεν έγινε τίποτα λιγότερο. Σας απαντώ» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης. Τώρα, πως «δεν είναι κάτι λιγότερο» το 16 της πλειοψηφίας που επέλεξε το προεδρείο της Βουλής από το 16,2 που προτάσσει ο νόμος, μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν…

«Δεν ξέρουν, δεν είδαν» για τα φορολογικά Βελόπουλου

Συμπληρωματικά στα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερώτημα και για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του TVXS που αναφέρεται πως ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία, ώστε να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ. από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ζημιά του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου φαίνεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017.

«Και γι΄ αυτό τον λόγο, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελληνική Λύση συνέπλευσε με την Ν.Δ. για την αλλαγή στη σύνθεση των ανεξάρτητων Αρχών. Θυμίζω ότι ο κ. Βελόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2022, είχε προβεί σε καταγγελία για επιχείρηση εκβιασμού μέσω φορολογικών ελέγχων. Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων; Και αν προτίθεται η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ», ζητήθηκαν απαντήσεις από τον Π. Μαρινάκη, ο οποίος αφού δήλωσε άγνοια για το θέμα, το χαρακτήρισε… θεωρία συνομωσίας.

«Κατ΄ αρχάς, να πούμε ότι η σύνδεση της μιας περίπτωσης -στην οποία επιφυλάσσομαι να επανέλθω γιατί δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε επιβεβαιώνω αυτά τα οποία μου λέτε, άρα θέλω να λάβω σχετική ενημέρωση για να επανέλθω στην επόμενη ενημέρωση» είπε αρχικά, για να συμπληρώσει όμως άμεσα πως «η σύνδεση όμως αυτών με την ψηφοφορία για τις ανεξάρτητες Αρχές είναι και αόριστη και νομίζω ότι είναι και λίγο κάτι παραπάνω από θεωρίες συνομωσίας. Δεν έχει καμία βάση».

«Και να σας πω και κάτι; Επειδή ακούμε και εκφράσεις για πραξικόπημα και οτιδήποτε άλλο, κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν πάρει το μάθημα ότι δεν μπορούμε να λέμε την οποιαδήποτε πολύ βαριά έννοια και μάλιστα έννοιες που έχουν πληγώσει τη χώρα μας. Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, «καθεστώς», «χούντα», «πραξικόπημα». Αυτά, δυστυχώς, η Αντιπολίτευση τα χρησιμοποιούσε χωρίς την οποιαδήποτε φειδώ, για μια διαδικασία νόμιμη, η οποία μάλιστα οδήγησε στο να αντικατασταθούν μέλη μιας ανεξάρτητης Αρχής, η θητεία των οποίων είχε λήξει τουλάχιστον ένα χρόνο» επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα για την πραξικοπηματική αντικατάσταση μελών του ΔΣ της ΑΔΑΕ, για να καταλήξει -επαναλαμβάνοντας πως δεν γνωρίζει το θέμα- πως είναι ατεκμηρίωτο.

«Άρα, η σύνδεση νομίζω είναι ατεκμηρίωτη, αόριστη και έχει και μια λογική του, ας πούμε, να κυνηγάμε φαντάσματα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν θέλουμε να αφήνουμε κάτι αναπάντητο, εγώ θα επανέλθω, αφού ενημερωθώ και για το άλλο σκέλος της ερώτησής σας» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter