Επιπλέον μέτρα ελέω κορονοϊού στη Βουλή

Επιπλέον μέτρα ελέω κορονοϊού στη Βουλή

Επεκτείνονται τα μέτρα του Κοινοβουλίου λόγω πανδημίας, με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να αποφασίζει την περιστολή του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τα εξής:

 Ο προφορικός κοινοβουλευτικός έλεγχος θα διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.

 Τη συνέχιση της διενέργεια του γραπτού κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διεξάγεται δια της ηλεκτρονικής κατάθεσης όλων των μέσων, με αύξηση της προθεσμίας απάντησης των υπουργείων από εικοσιπέντε (25) ημέρες σε σαράντα (40) ημέρες.

 Την αναβολή της Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής που είχε προγραμματιστεί για τις 20/3.

 Την επόμενη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων με μειωμένη σύνθεση και εξουσιοδότηση του προέδρου της Βουλής να ενημερώνει σχετικώς. Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Σώμα ότι υπάρχει η τεχνική δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

 Την περιστολή του νομοθετικού έργου, με την ψήφιση ενός μόνο νομοσχεδίου κάθε εβδομάδα, ως εξής:

– Η επεξεργασία του στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή θα γίνεται σε μία συνεδρίαση, κάθε Τρίτη (με εξαίρεση της επόμενης εβδομάδας που θα γίνει Δευτέρα, με εφαρμογή της διαδικασίας της οργανωμένης συζήτησης.

– Και στην Ολομέλεια, κάθε Πέμπτη μετά το πέρας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επίσης με εφαρμογή της διαδικασίας της οργανωμένης συζήτησης.

Αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές σημείωναν ότι παρά το πλήθος των νομοσχεδίων που είναι έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή από αρκετά υπουργεία, το νομοθετικό έργο θα γίνεται με προτεραιοποίηση σχεδίων νόμων που αφορούν τη διαχείριση της έκτακτης συνθήκης ελέω κορονοϊού (π.χ. Κυρώσεις ΠΝΠ κ.α).

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Βουλή λειτουργεί ήδη με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσωπικού για την κάλυψη των βασικών λειτουργιών της και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν τα περιφερειακά κτίρια της.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter