Επίσημα βρετανικά έγγραφα «δείχνουν» Μαρινάκη για την αρπαγή Έλληνα δημοσιογράφου από μπράβους του!

Επίσημα βρετανικά έγγραφα «δείχνουν» Μαρινάκη για την αρπαγή Έλληνα δημοσιογράφου από μπράβους του!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Piperata.gr, οι ελληνικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές είχαν ζητήσει τη συνδρομή των βρετανικών αρχών για την υπόθεση αρπαγής δημοσιογράφου, οι οποίες είχαν ανταποκριθεί και στείλει έγγραφα-«φωτιά» για τον υπόδικο επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους επίσημους άνδρες ασφαλείας του και όχι μόνο…

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων (βίντεο, μαρτύρων κλπ), που βασίζονται σε στοιχεία αγγλικών δορυφόρων, έχουν καταγεγραμμένες όλες τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του κακουργήματος της αρπαγής δημοσιογράφου (του υπογράφοντος το ρεπορτάζ Πάρι Κουρτζίδη) από το lobby του Hilton με δράστες -πρωταγωνιστές 14 περίπου στον αριθμό «μπράβους» ή αν προτιμάτε άνδρες… της -επίσημα δηλωμένης- προσωπικής ασφάλειας του εν λόγω υπόδικου (δις μέχρι στιγμής) εφοπλιστή, αλλά και με την εμπλοκή του εκδότη – δημοσιογράφου Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος φέρεται να έστησε την ενέδρα.

Τα έγγραφα αυτά, λοιπόν, τα οποία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr ήρθαν (μέσω αγγλικής πρεσβείας) στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών στα τέλη του 2018.

Εν τούτοις, επουδενί επιτρεπόταν -λόγω προσωπικών δεδομένων μη εμπλεκομένων- η δημοσιοποίηση τους ή και η δικαστική χρήση τους, πλην της εμπιστευτικής εσωτερικής χρήσης των ελληνικών αρχών.

Για αυτό και τα Piperata.gr, που τα εξασφάλισαν από αγγλική πηγή, δίνουν στο φως μόνο μέρος αυτών, κι αυτά θολωμένα…

Οι ελληνικές αρχές, λοιπόν, αφού έλαβαν γνώση και στοιχειοθέτησαν πλήρως την εμπλοκή του υπόδικου επιχειρηματία, που την ώρα της διάπραξης του κακουργήματος βρισκόταν σε βρετανικό έδαφος.

Συγκεκριμένα φέρεται να έχει καθοδηγήσει μέσω αγγλικού κινητού τηλεφώνου (του υιού του με τον οποίον είχε ταξιδέψει μαζί και βρισκόταν εκείνη την ώρα δίπλα του), τόσο τον εκδότη – δημοσιογράφο, Αντώνη Πίκουλα, που έστησε την ενέδρα στο Hilton, όσο και τους μπράβους του.

‘Ετσι, η Ελλάδα ζήτησε από την Αγγλία να στείλει τα έγγραφα με τα στοιχεία αυτά που αφορούν μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες και οι σχετικές ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Αγγλία και δη οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της, τον περασμένο Ιούλιο του 2019 παρέδωσαν όλα όσα αποδεικνύουν τη συμμετοχή των κατηγορουμένων και των μπράβων του υπόδικου επιχειρηματία, αλλά και δύναται να χρησιμοποιηθούν νομικά, δικαστικά και δημόσια.

Όμως, οι ελληνικές αρχές, λόγω εκλογών και αλλαγής κυβέρνησης, αλλά και των αλλαγών στη δικαιοσύνη και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς και των καλοκαιρινών διακοπών, δρομολόγησαν την επίσημη μετάφραση τον Σεπτέμβριο. Έτσι, τώρα, έχουν τα πάντα στα χέρια τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πόρισμα και να σταλεί στον εισαγγελέα για να ασκήσει τις απαιτούμενες ποινικές διώξεις.

Από δω και στο εξής, η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δείχνει μόνο ύποπτη και φυσικά θα προξενήσει την ηχηρή αντίδραση του υπογράφοντος, όχι μόνο εντός των τειχών, αλλά προσφεύγοντας στο εξωτερικό, σε φορείς και ενώσεις!  

Πηγή: piperata.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter