Επίσημη έρευνα της UEFA στην Παρί Σεν Ζερμέν

Επίσημη έρευνα της UEFA στην Παρί Σεν Ζερμέν

Επίσημη έρευνα ξεκινά η UEFA εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παρακολούθησης των συλλόγων που υπόκεινται στους κανονισμούς του «Financial Fair Play».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η έρευνα θα επικεντρωθεί στη συμμόρφωση του σωματείου στους όρους του FFP, ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα της πρόσφατης δραστηριότητας που επέδειξε στο μεταγραφικό παζάρι».

Η διοίκηση των «πρωτευουσιάνων» υπερδιπλασίασε το κόστος της πιο ακριβής μεταγραφής στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με τα 222 εκ. ευρώ που δαπάνησε για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, ενώ χθες ενέταξε στο δυναμικό του συλλόγου και τον Κιλιάν Εμπαπέ, με την οψιόν της αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 180 εκ. ευρώ.

Το 2013 η UEFA εισήγαγε κανόνες για το οικονομικό «ευ αγωνίζεσθαι», με το σκεπτικό να σταματήσει η συσσώρευση υπερβολικού χρέους και να αποτρέψει τους πλούσιους ιδιοκτήτες διαφόρων ομάδων με το να εισάγουν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία τους.

Με βάση τους κανόνες αυτούς, ένας σύλλογος, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, του οποίου η ιδιοκτήτρια αρχή εδρεύει στο Κατάρ, μπορεί να ξοδέψει 30εκ. ευρώ περισσότερα από όσα κερδίζει μέσα σε μία τριετία. Η UEFA αναφέρει ακόμη ότι «τους προσεχείς μήνες θα συνεδριάζει τακτικά το ελεγκτικό επιμελητήριο του οικονομικού ελέγχου της συνομοσπονδίας, προκειμένου να αξιολογηθούν προσεκτικά όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτή την υπόθεση» και προσθέτει πως «θεωρεί ότι το οικονομικό fair play αποτελεί σημαντικό μηχανισμό διακυβέρνησης που στοχεύει στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.»  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter