Επίσημο: Η κυβέρνηση συλλαμβάνει πρόσφυγες από τη Συρία

Επίσημο: Η κυβέρνηση συλλαμβάνει πρόσφυγες από τη Συρία

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύλληψη ακόμα και προσφύγων από τη Συρία προχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, σχετικά με τη «διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το β΄ εξάμηνο του 2019», ο υφυπουργός παραθέτει «πίνακα συλληφθέντων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο» από τη «Διεύθυνση Αστυνομίας Αρμοδιότητας Σύλληψης».

Κατά τον συγκεκριμένο πίνακα, το τελευταίο εξάμηνο του προηγούμενου έτους συνελήφθησαν συνολικά 14.742 πρόσφυγες από τη Συρία, όπως επίσης 2.553 από το Ιράκ, 4.244 από την Τουρκία, 22.591 από το Αφγανιστάν, το οποίο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί χαρακτηρίστηκε από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Filippo Grandi, εντός της Ελληνικής Βουλής χώρα προέλευσης προσφύγων και όχι μεταναστών.

Ο πίνακας

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/02/04/5e3972d2825e6319a022ff52.pdf

Όπως σχολιάζουν καλά ενημερωμένες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα εν λόγω στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πιστοποιούν πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του ακραίου δόγματος της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο όσοι εισέρχονται στην χώρα είναι εν δυνάμει κρατούμενοι, χωρίς να συνυπολογίζεται καν η χώρα προέλευσής τους κι αν σε αυτήν μαίνονται εχθροπραξίες.

Επίσης, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η κυβέρνηση ενσυνείδητα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή οδηγία που ενσωματώθηκε πρόσφατα και η οποία προβλέπει ότι ακόμα κι αν δεν διαθέτει έγγραφα κάποιος που εισήλθε στη χώρα το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απαραιτήτως αδίκημα για ευνόητους λόγους. Πόσο μάλλον, αν αυτός προέρχεται από χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter