Επίσημη επίσκεψη Βαρουφάκη στην Κούβα

Επίσημη επίσκεψη Βαρουφάκη στην Κούβα

Την Κούβα αναμένεται να επισκεφθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 25-30 Ιανουαρίου εκπροσωπώντας το ΜέΡΑ25 και την Προοδευτική Διεθνή, καθώς είναι προσκεκλημένος της Κουβανικής Κυβέρνησης.

Στην Αβάνα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ, τον Υπουργό Οικονομικών Μέισι Μπιλιάνος, και τον τ. Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για την διεθνή οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η πρωτοβουλία της Προοδευτικής Διεθνούς, που ξεκίνησε με την Διακήρυξη της Αθήνας τον περασμένο Μάιο, για την δημιουργία ενός Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων.

Επί πλέον, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Εξισορρόπηση με θέμα ομιλίας «Οι Αιτίες και η Φύση του Νέου Ψυχρού Πολέμου».

Κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο κ. Βαρουφάκης θα συνοδεύεται από πολυμελές κλιμάκιο της Προοδευτικής Διεθνούς στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχει και ο Αντρές Αράουζ, τ. Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Πρόεδρος του Εκουαδόρ, καταλήγει η ιστοσελίδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter