Επισκεφτείτε τους Αγίους Τόπους με ένα κλικ - Κάντε το τρισδιάστατο ταξίδι στον τόπο του θείου Μαρτυρίου

Λεπτομέρεια από τον Ναό της Αναστάσεως

Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε Τους Αγίους Τόπους, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή.

Καλή θέαση…

1. Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ σε πανοραμική εικόνα πλήρους θέασης 360ο !

Εκεί που ήταν θαμμένος ο Αδάμ, ήρθε να σταυρωθεί ο Νέος Αδάμ, ο Χριστός, για να σώσει τον άνθρωπο από Αδάμ, έως συνετελείας!

Βρισκόμαστε μέσα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στο σημείο αυτό είναι ο βράχος όπου τέθηκε ο Σταυρός του Χριστού και χύθηκε το Πανάγιο Αίμα Του! Είναι το αυτό σημείο, όπου ακριβώς από κάτω υπάρχει σπήλαιο, όπου ήταν θαμμένο το κρανίο του Αδάμ! Γι’ αυτό και λεγόταν «Κρανίου Τόπος»! Λόφος της Ιερουσαλήμ, στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ο Γολγοθάς έχει σχήμα κρανίου. Σ’αυτό οφείλεται και η ονομασία του, που στα εβραϊκά σημαίνει κρανίο. Για το λόγο αυτό επίσης είναι γνωστός και ως κρανίου τόπος.

Εκεί έχτισε η Αγία Ελένη ένα μεγαλοπρεπή ναό σε ρυθμό βασιλικής, ο οποίος καταστράφηκε από τους Πέρσες το 615 μ.Χ. Σήμερα βρίσκεται εκεί ένας ναός αφιερωμένος στην Ανάσταση. Ο Θεός να έχει καλά τους Αγιοταφίτες Έλληνες Μοναχούς, που αιώνες τα κρατούν και μας κατασυγκινούν!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την περιστροφή της εικόνας στον Τόπο του ΓΟΛΓΟΘΑ

2. Τρισδιάστατη περιήγηση στον Πανάγιο Τάφο

Ο Πανάγιος Τάφος (Ναός της Αναστάσεως), το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού, βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία στο δυτικό μέρος της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Είναι χτισμένος στο λόφο του Γολγοθά, εκεί όπου, σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.

3. Στη συνέχεια περιηγηθείτε τρισδιάστατα στην ηλεκτρονική απεικόνιση προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων. (Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να μετακινηθείτε προς κάθε κατεύθυνση).

Πανόραμα 1: Αγιος Σάββας

Πανόραμα 2: Παναγία Σεϊδανάγια

Πανόραμα 3: Πανάγιος Τάφος

Πανόραμα 4: Γολγοθάς

Πανόραμα 5: Ναός Αναστάσεως

Πανόραμα 6: Αγιος Σάββας (Καθολικός ναός)

Πανόραμα 7: Βηθλεέμ

Πανόραμα 8: Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού

Πανόραμα 9: Το καθολικόν της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού

Πανόραμα 10: Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους

Πανόραμα 11: Καθολικό Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου

Πανόραμα 12: Καθολικό Ιεράς Μονής Αββά Γερασίμου Ιορδανίτου

Πηγή: Seleo.gr / www.sophia-ntrekou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.