Επισκέψεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Επισκέψεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκινήσει νέα… περιοδεία, αυτή τη φορά με προορισμό τα τρία νησιά, με αφορμή το προσφυγικό.

Η έκτακτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς του Βορείου Αιγαίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης και η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού είναι να ξεκινήσει νέο κύκλο… περιοδειών, τόσο στη Λέσβο και τη Χίο όσο και στη Σάμο, η οποία δεν βρέθηκε στην «καρδιά» των γεγονότων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης έμειναν ικανοποιημένα ακούγοντας τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει απόφαση για ενίσχυση φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Στο Μαξίμου τονίζουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ενώπιον των αυτοδιοικητικών ότι οι ανοιχτές δομές πρέπει να αντικατασταθούν από κλειστές, δίχως ωστόσο να γίνεται λόγος για το τι αντιδράσεις έφερε η τοποθέτησή του επί του θέματος.

«Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις», υπογραμμίζει το Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter