Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα – Τα βλέμματα στραμμένα σε Μαξίμου και Πνύκα

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα – Τα βλέμματα στραμμένα σε Μαξίμου και Πνύκα

Έτοιμη σε όλα τα επίπεδα να υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα δηλώνει η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική οικοδόμησης συμμαχιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γάλλος πρόεδρος φτάνει στο Ελ. Βενιζέλος στις 13:00 το μεσημέρι ενώ ιδιαίτερη σημασία έχουν τόσο οι κοινές δηλώσεις Μακρόν – Τσίπρα νωρίς το απόγευμα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και η ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα στις 19:00.

Αμφότεροι αναμένεται να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ενοποίησης μεγάλο μέρος των οποίων είναι κοινά, όπως σημειώνει στέλεχος του Μαξίμου στο Documentonews.gr.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα «πάει ένα βήμα παραπέρα» από τις Γαλλικές προτάσεις πάντα από τη σκοπιά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Από εκεί και μετά η Ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στη στήριξη της Γαλλίας στο δρόμο προς την οριστική έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής σε έναν χρόνο από σήμερα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και τη δημοσιογράφο Adéa Guillot αναφέρεται στην ταραχώδη περίοδο του 2015 λέγοντας ότι «χάρη στη Γαλλία διασφαλίστηκε η παραμονή μας εντός του ευρώ».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παππάς εξαιρεί τις πολιτικές που επιλέγει ο καθείς στο εσωτερικό της χώρας του (ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για τη φιλελεύθερη ατζέντα του κ. Μακρόν) σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ατζέντα αναφορικά με την ευρωπαϊκή λειτουργία αποτελεί ένα άλλο ζήτημα».

Το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα είναι το καθαρά οικονομικό με τον Γάλλο πρόεδρο να σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερνή», την υποστήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία υποχωρεί, και στον βαθμό που του αναλογεί ενθαρρύνει τις γαλλικές επενδύσεις.

Στην επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα, αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στον «Alpha 98,9» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σηματοδοτεί το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη μέρα, που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter