Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών

Επίσκεψη Νίκου Παππά στους Λειψούς: Η ευρυζωνική σύνδεση προχωρά

Στους Λειψούς βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας, για τη δια ζώσης παρακολούθηση υλοποίησης της δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας».

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της υλοποίησης της παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Η επίσκεψη αφορά την υλοποίηση της παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, θέμα που θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια θα έχει όφελος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα περί τα 800 ευρώ τον χρόνο.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο, ενώ σε ένα retweet του συντάχθηκε με τη δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας ότι «οι νησιώτες αξίζουν την πλήρη στήριξή μας. Δεν θα βιώνουν πια τις αρνητικές συνέπειες της απομόνωσης».

Ο Ν. Παππάς συναντήθηκε επίσης με κατοίκους του νησιού οι οποίοι του ανέπτυξαν τις δυσκολίες της καθημερινότητας μακριά από το κέντρο της χώρας.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς όπου θα ενημερώσει κατοίκους και φορείς για τη δράση του υπουργείου η οποία στοχεύει στη στήριξη των μόνιμων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα νησιά της παραμεθορίου, στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και του διαδικτύου σε κάθε γωνιά της χώρας, και γενικότερα στην ουσιαστική ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού των παραμεθόριων κυρίως νησιών της χώρας.

«Η πολιτεία, εμπράκτως, δείχνει ότι είναι δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών και υλοποιούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί» τόνισε, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τόσο στον κ. Παππά, όσο και στον κ. Σαντορινιό, ο Δήμος Λειψών απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των μικρών νησιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.