Επίσκεψη Σπίρτζη στη Μακρόνησο – Αυτοψία στο μνημείο

Επίσκεψη Σπίρτζη στη Μακρόνησο – Αυτοψία στο μνημείο

Τη Μακρόνησο επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να εξετασθεί και να εκτιμηθεί ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο νησί, ώστε ο χώρος να προστατευθεί ως τόπος μνήμης και ιστορικότητας.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε και υπηρεσιακά στελέχη και του υπουργείου Πολιτισμού, έκανε αυτοψία στο ιστορικό νησί προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις σε υποδομές και να αποκατασταθούν οι ζημιές για να διατηρήσει την ιστορικότητά του.

«Υπάρχουν διάφορες αυθαίρετες χρήσεις πάνω στο νησί, υπάρχουν φθορές πάνω στα κτίρια όπου βασανίστηκαν άνθρωποι», δήλωσε ο υπουργός και γνωστοποίησε πως η αποκατάσταση αποτελεί και αίτημα και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μετά από επίσκεψη και επιστολή που έστειλαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Θανάσης Παφίλης, στην οποία γινόταν λόγος για αυθαίρετη δόμηση και καταστροφές.

Για το θεμα, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, κατευθύνσεις έχει δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ώστε τόσο η Μακρόνησος όσο και όλοι οι χώροι της εξορίας, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να αποτελέσουν χώρους ιστορικής μνήμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter