Επίσκεψη της Μ. Χρυσοβελώνη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας

Επίσκεψη της Μ. Χρυσοβελώνη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 21/12 τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κρατούμενες, να ενημερωθεί για τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος της Θήβας από τον Διευθυντή κ. Γ. Μακρή και το επιστημονικό προσωπικό που πλαισιώνει το έργο του, καθώς και για τις δυσκολίες ή ελλείψεις που χρειάζονται την συνδρομή της Πολιτείας.

Επίσης η κ. Μ. Χρυσοβελώνη επισκέφτηκε τα ιατρεία των Φυλακών, όπου εκτός από το τακτικό προσωπικό το έργο υποστηρίζουν για χρόνια εθελοντές γιατροί, το σχολείο και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό που λειτουργεί. Μοίρασε δώρα στις μητέρες και τα παιδιά τους και γλυκά, ενώ παρακολούθησε χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση της μαέστρου Αθ. Κυριακίδου και την παρουσία του Διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, κ. Μ. Δημητρακάκου. Η Υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους λειτουργούς για την δράση τους, αλλά ιδιαίτερα τους εθελοντές γιατρούς και τους καλλιτέχνες της ΕΡΤ.

Απευθυνόμενη στις κρατούμενες τόνισε : «Να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται. Όλοι έχουμε το δικαίωμα μιας δεύτερης ευκαιρίας, ασχέτως αν κάναμε κάποιο λάθος στη ζωή μας. Να είστε δυνατές, να ενταχθείτε στην κοινωνία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να τα καταφέρετε».

Στην συνέχεια, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου και μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, κ. Ν. Θηβαίο, στο Δημαρχείο της πόλης, τους οποίους και ενημέρωσε για το Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή και που προβλέπει ενδυνάμωση της Ισότητας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής και του δημόσιου βίου, την υποχρεωτική συγκρότηση Επιτροπών Ισότητας στους Δήμους για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου μετά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρέδωσε αντίγραφο του Νομοσχεδίου, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους, καθώς και αντίγραφα από τις πρόσφατες Συμφωνίες Συνεργασίας που υπέγραψε με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Όπως είπε η κ. Μ. Χρυσοβελώνη «το θέμα της Ισότητας των Φύλων είναι πάνω από κόμματα» και κάλεσε τους αιρετούς και στο Δήμο της Θήβας «να διαφυλάξουμε την ενότητα και την συνεννόηση».

Η Υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, στο πλαίσιο ενημερωτικού κύκλου επισκέψεων στα κατά τόπους αντίστοιχα Κέντρα της χώρας.

Ενημερώθηκε για τις δράσεις του από το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό (http://sumvouleutikothivas.blogspot.com/), για περιστατικά που με την συμβολή του Κέντρου τα στελέχη βοήθησαν τις γυναίκες συμβουλευόμενες να αλλάξουν τη ζωή τους, ενώ η ίδια παρουσίασε εν συντομία τα κυριότερα σημεία του νέου νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων σε σχέση με τις Δομές και ειδικότερα, το πέρασμα τους στις μόνιμες κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την επίσκεψη της Υφυπουργού συνόδευσε και υποστήριξε ειδικά για τις φυλακές γυναικών η Γραμματεία Γυναικών και Προστασίας της Οικογένειας των ΑΝΕΛ, υπό την επικεφαλής κ. Δ. Χαλκίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter