Τσίπρας από το πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς, να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη (Photos)

Τσίπρας από το πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς, να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη (Photos)

Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μετά την επίσκεψή του στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα.

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενταχθούν «οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής» καθώς και «να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες».

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού».

«Μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο. Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, είχε επισκεφθεί το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία της Βούλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά στο χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση τους ειδικά για τις περιπτώσεις των κλειστών δομών, που εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι από την πανδημία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, το lockdown καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση.

Η επίσκεψη Τσίπρα 

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Αντώνης Ρέλλος, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των αναπήρων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη δομή περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με την διοίκηση και τους εργαζομένους. 

Παρούσα στην επίσκεψη είναι η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter