Επίσκεψη Τσίπρα σε παιδιά με Σύνδρομο Down και προσφυγόπουλα (Photos)

Επίσκεψη Τσίπρα σε παιδιά με Σύνδρομο Down και προσφυγόπουλα (Photos)

Το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. _x000D_

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι δεν θα εκφωνήσει πολιτικό λόγο ούτε θα δώσει μήνυμα με πολιτική αξιοποίηση τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά του συλλόγου, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρχε έντονο κοινωνικό έλλειμμα που οξύνθηκε από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να κατευθυνθούν πόροι στις κοινωνικές υποδομές παρά τις συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Μίλησε για την κατάθεση πλαισίου νόμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά ανθρώπους με αναπηρία. Ο πρωθυπουργός που άνοιξε μαζί με τα παιδιά τα δώρα που τους έφερε, ξεναγήθηκε στους κοιτώνες και στους χώρους του κτιρίου και φύτεψε μαζί με τα παιδιά μια ελιά στους χώρους του κτιρίου.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων, στον «Αστερόκοσμο» της Δ.Ε.Θ. Στη γιορτή ήταν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Στην είσοδο του “Αστερόκοσμου”, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν προσφυγόπουλα με πολύχρωμα μπαλόνια που αμέσως “πνίγηκαν” στην αγκαλιά του. Αντάλλαξαν ευχές, ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε να επαναλάβουν την ευχή και την είπε στη γλώσσα τους, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα βάλει στο γραφείο του το δώρο τους – μια ξύλινη κατασκευή με ζωγραφισμένο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο – για να τα θυμάται.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον “Αστερόκοσμο”, σταμάτησε σε πολλά παιχνίδια (παγοδρόμιο, σκοποβολή κ.ά.), συνομίλησε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα, τα βοήθησε στο παιχνίδι, έβγαλε αρκετές φωτογραφίες μαζί τους και κάποια τα σήκωσε στην αγκαλιά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter