Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Άλλοι παίζουν στην σκακιέρα και άλλοι παριστάνουν τα πιόνια!

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Άλλοι παίζουν στην σκακιέρα και άλλοι παριστάνουν τα πιόνια!

Την Πέμπτη έχουμε επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Θα είναι τόσο μεγάλη η αντιπροσωπεία και για ελάχιστες ώρες που μάλλον σαν επέλαση φαίνεται.

Θα έλεγες και για ακρίδες που περνούν και φεύγουν, αν είμαστε σίγουροι πως θα τα πάρουν όλα και θα φύγουν.

Οι πληροφορίες για τις ελληνοτουρκικές συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο προέρχονται μάλλον από διαρροές και ερμηνείες αφού η ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς την Τουρκία κρύβεται κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου. Όπως και η μυστική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γέμισε η ατζέντα με θέματα

Και αν τα προβλήματα με την Τουρκία για την Ελλάδα ήταν μετρημένα, φαίνεται πως έχουν μπει πολλά θέματα στη συζήτηση γιατί μάλλον για την κυβέρνηση Μητσοτάκη προέχει η «επιχειρηματικότητα».

Και υποχωρήσεις σοβαρές υποψιαζόμαστε αλλά τίποτα δεν γίνεται στο φως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με την οικογένεια Μητσοτάκη θα μπορούσε να πει κανείς.

Και όλοι μπορεί να ήταν βέβαιοι πως αν μια τέτοια επίσκεψη γινόταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα την κατηγορούσε πως μιλάει με τον υπερασπιστή της Χαμάς

Τώρα όμως η κυβέρνηση που ως τώρα έλεγε πως ή Τουρκία ήταν απομονωμένη, πως η Τουρκία το ένα ή το άλλο είναι ευπρόσδεκτη.

Και βέβαια ο διάλογος πρέπει να γίνεται μόνον που πρέπει να γίνεται με γνωστές εθνικές γραμμές και ατζέντα.

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έχουν αυξηθεί τελευταία, εκμεταλλευόμενη πλήρως τη γεωπολιτική της θέση σε αντίθεση με την Αθήνα που είμαστε ταμένοι εκ γενετής… Η Άγκυρα παίζει με τους πάντες: Προς την Ανατολή, το Βορρά, το Νότο και τη Δύση!

Το «Turkaegean» ήρθε για να μείνει!

Κερασάκι στην τούρτα το «Turkaegean» που μας προέκυψε τελευταία και δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε ήρθε για να φύγει. Μαζί και οι συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και πολλά άλλα!

Μια διευθέτηση που προφανώς επιθυμεί το μεγάλο κεφάλαιο και διεθνείς παράγοντες χωρίς μάλλον να λαμβάνει υπόψη του κανένα εθνικό αίτημα. Εξάλλου η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα.

Η προβολή της επιχειρηματικότητας πάνω από την περιοχή το μόνο που δηλώνει είναι πως θέλει να κρύψει μια συγκατάβαση, μια υποχώρηση.

Την επόμενη φορά που θα σας πουν πάντως πως η Τουρκία είναι στριμωγμένη, χαμογελάστε!

Άλλοι παίζουν στην σκακιέρα  και άλλοι παριστάνουν τα πιόνια!

Διαβάστε επίσης:

O ελληνοτουρκικός διάλογος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κύρτσος: Οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών καλύπτονται από Στουρνάρα και κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: Κάτω από τον πήχη το νέο κόµµα Αχτσιόγλου – Χαρίτση

Δώρο Χριστουγέννων: Ξεκινά η καταβολή για τους ανέργους – Οι ημερομηνίες για συνταξιούχους και ιδιωτικό τομέα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter