Επίσκεψη Γιούροβα στην Αθήνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Επίσκεψη Γιούροβα στην Αθήνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στην Ελλάδα καταφτάνει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και την Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, στο φόντο των καταιγιστικών αποκαλύψεων σχετικά με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η ευρωπαία αξιωματούχος που πρόσφατα δήλωσε πως «η μη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ και το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη «ενέπνεε» την Κομισιόν να προχωρήσει σε νέο πλαίσιο προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου θα συναντηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων, ενώ την Παρασκευή η αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συμμετάσχει στο Athens Democracy Forum, θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα, τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη και μέλη της ομάδα εργασίας συντονισμού (task force) για τα θέματα Τύπου.

Η επίσκεψη Γιούροβα θα λάβει χώρα την στιγμή που πληθαίνουν τα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την εμπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την Παρασκευή, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης, παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Σε δήλωσή του μετά από την κατάθεση των συμπληρωματικών στοιχείων ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι έχει, πλέον, πιστοποιηθεί και από το citizen lab του Καναδά ότι θα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο είναι μηνύματα επιμόλυνσης με Predator.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη συνάντηση τόσο με την Βέρα Γιούροβα όσο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνάντηση Τσίπρα με Γιούροβα και Αγκιλάρ στις Βρυξέλλες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter