Επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα στο φόντο της έκθεσης του αλβανού πρωθυπουργού στο Ζάππειο

Επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα στο φόντο της έκθεσης του αλβανού πρωθυπουργού στο Ζάππειο

Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα, ο αλβανός πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στα εγκαίνια της έκθεσης έργων του « Improvisations » στο Ζάππειο, παρουσία του έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, Υπουργών της Κυβέρνησης, διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Σε χαρτιά μεγέθους Α4 από σημειώσεις, ημερολόγια, ή πολιτικά έγγραφα, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ο Έντι Ράμα αυτοσχεδιάζει με χρώματα, παστέλ, μαρκαδόρους και ακουαρέλες που βρίσκονται μόνιμα εκεί, ενόσω ενεργεί ως ανώτερος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Όπως έχει αναφέρει, αυτή η αυτόματη καλλιτεχνική γραφή τον βοηθά να συγκεντρώνεται σε αυτές τις συζητήσεις επιτελώντας τα πολιτικά του καθήκοντα.

Την Τρίτη ο Έντι Ράμα είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε δύο δημοκρατικές, γειτονικές χώρες και μελλοντικούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Αλβανία θα προχωρήσει στην ταχεία εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, προκειμένου να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Ο κ. Ράμα χαρακτήρισε την Ελλάδα παράδειγμα για όλους στην περιοχή και συνήγορο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και πρόσθεσε ότι η συμφωνία παραπομπής του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεικνύει τη βούληση Αλβανίας και Ελλάδας για την επίλυση των διμερών ζητημάτων.

Συμφώνησε μάλιστα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα και τόνισε ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών οφείλονται και σε αυτές.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter