Επίσκεψη Σολτς στην Κίνα στις 4 Νοεμβρίου

Επίσκεψη Σολτς στην Κίνα στις 4 Νοεμβρίου

Στην Κίνα θα μεταβεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία γερμανών επιχειρηματιών.

Κατά τη διάρκεια της αυθημερόν επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο κ. Σολτς θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και με τον πρωθυπουργό Λι Κετζιάνγκ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χεμπεστράιτ θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, διεθνή θέματα, ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, η ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Χεμπεστράιτ διευκρίνισε ότι ο καγκελάριος, λόγω των ειδικών περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα διανυκτερεύσει στο Πεκίνο, ενώ δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον κ. Σολτς θα βρίσκονται οι επικεφαλής της Adidas, της Deutsche Bank, της Siemens, της BioNTech, της Volkswagen, της BASF, της BMW, της Bayer, της Merck και της Wacker.

Πηγή: AFP, Bloomberg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter