Επισκεπτήρια – γιορτές για γονείς και παιδιά στις φυλακές

Επισκεπτήρια – γιορτές για γονείς και παιδιά στις φυλακές

Το περασμένο Σάββατο, οι Φυλακές Μαλανδρίνου άνοιξαν τις πόρτες στα παιδιά των κρατουμένων. Οι πατέρες υποδέχτηκαν τα παιδιά τους, μαζί με τις μητέρες τους, στο ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο του καταστήματος. Εκεί παρουσιάστηκε η παιδική διαδραστική παράσταση «Ο Δράκος Ούμπικ» από την ομάδα «Μαγικό Θέατρο» ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στην δημιουργία της ιστορίας. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Μια παρόμοια δράση αναπτύχτηκε το προηγούμενο Σάββατο (23/9/2017) στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου κλήθηκαν τα παιδιά των κρατουμένων και οι συνοδοί τους σε ένα παιδικό πάρτι στον κήπο του καταστήματος. Στα παιδιά προσφέρθηκαν δωράκια, γλυκά και φαγητό. Οι χαρούμενες παιδικές φωνές αντηχούσαν στο συγκρότημα των φυλακών, που έμοιαζε ξεχωριστά φιλικό σε όλους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεριμνά σταθερά όχι μόνο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και για την σύνδεση των κρατουμένων με τις οικογένειές τους ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ανέμελη συνύπαρξη του παιδιού με τους δύο γονείς του μέσα σε ένα φιλικό πλαίσιο μειώνει τις αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού του πατέρα.

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία και στήριξη των διευθυντών των καταστημάτων μαζί με την κοινωνική υπηρεσία και το προσωπικό φύλαξης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter