Επισκόπηση του Διεθνούς Τύπου: Η Αφρική πληρώνει ακριβά το Sputnik V – Φορολογικά βάσανα για τον Χουάν Κάρλος

Επισκόπηση του Διεθνούς Τύπου: Η Αφρική πληρώνει ακριβά το Sputnik V – Φορολογικά βάσανα για τον Χουάν Κάρλος

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ από το documentonews.gr.

Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Το εμβολιαστικό διαβατήριο της ΕΕ θα έχει έρθει μέχρι το καλοκαίρι», αναφερόμενη στις χθεσινές αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η ΕΕ αυξάνει την πίεση στους παραγωγούς εμβολίων», τα κράτη είναι υπέρ μιας απαγόρευσης των εξαγωγών εμβολίων αν κριθεί απαραίτητο. Η Φον ντερ Λάιεν παρακολουθεί στενά την AstraZeneca. Η Die Welt: «Κατασκοπεία στην Βουλή προς όφελος της Ρωσίας: γερμανός κατηγορούμενος».

Στην Ιταλία η La Repubblica φιλοξενεί δήλωση του Μάριο Ντράγκι: «Η ΕΕ πρέπει να διαθέσει μια δόση του εμβολίου στον καθένα». Η La Stampa γράφει: «Ντράγκι: ναι στο εμβολιαστικό διαβατήριο» Η Corriere de la Sera: «Λίγα εμβόλια, η επίθεση του Ντράγκι», ο οποίος δηλώνει ότι «οι εταιρείες δεν έχουν καμία δικαιολογία, πρέπει να επιταχύνουν». Η Il Messaggero: «Το άλμα των κρουσμάτων: είκοσι χιλιάδες. Αλλά η Τεχνοεπιστημονική Επιτροπή: ναι στους κινηματογράφους και τα θέατρα».

Στην Ισπανία ο πρώην βασιλιάς ήρθε σε διακανονισμό με την Εφορία για τα οχτώ εκατομμύρια που ξόδεψε σε ταξίδια με ιδιωτικά τζετ. Η El País: «Ο Χουάν Κάρλος ο Α’ πληρώνει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια σε άλλον ένα διακανονισμό» και η El Mundo: «Ο Χουάν Κάρλος πληρώνει στην εφορία άλλα τέσσερα εκατομμύρια από την αποκρυμμένη περιουσία του».

Στις ΗΠΑ οι Financial Times γράφουν: «Η τιμή του ρώσικου εμβολίου στην Αφρική αμβλύνει τις επιθέσεις στην ‘ανήθικη’ Δύση», το Sputnik V πωλείται σε τριπλάσια τιμή από τα άλλα εμβόλια. Ενώ η ήπειρος θεωρείται σημαντική αγορά. Η Wall Street Journal: «Οι Δημοκρατικοί δέχονται πλήγμα στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τον ελάχιστο μισθό». Η Γερουσία ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η αύξηση του ελάχιστου ημερομισθίου στα $15 δεν είναι συμβατή με τους κανόνες της, δυσκολεύοντας την ένταξή του στο πολυαναμενόμενο πακέτο ανακούφισης $1,9 τρισεκ. Η Washington Post: «Οι αμερικανοί ασιατικής καταγωγής νιώθουν υπό επίθεση και κατά πλειοψηφία μοναξιά». Οι New York Times δίνουν μια νότα αισιοδοξίας: «Η κανονικότητα είναι κοντά, λένε οι ερευνητές, αν οι ΗΠΑ είναι προσεκτικές».

Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Το εκτελεστικό ψάχνει ένα σχέδιο για τη ζωή μαζί με την covid», αφού η κυβέρνηση, μετά την κρίση σε Δουνκέρκη και Νίκαια και την επιτήρηση 20 νομών της Γαλλίας, εξετάζει μέτρα για τις μέρες που έρχονται, μεταξύ των οποίων εμβολιαστικά διαβατήρια για ταξίδια και QR κωδικοί για να μπαίνεις σε μπαρ κι εστιατόρια. Η Le Figaro: «Θεωρία των φύλων, από-αποικιοκρατισμός, φυλετικισμός… Αυτά τα νέα δόγματα που θέλουν να επιβληθούν στη Γαλλία», ενώ συμπληρώνει στον υπότιτλο: «Μια γενιά αριστερών ακτιβιστών ξαναθέτει εν αμφιβόλω τα ορόσημα της δυτικής κοινωνίας. Αυτό το κίνημα παριστάνει τον προστάτη των μειονοτήτων απέναντι σε ‘όλες τις καταπιέσεις’ ».Η Libération: «Επάγγελμα ανιχνευτής της δυσφορίας», ρεπορτάζ της εφημερίδας για τους αστυνομικοί ή υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF εντοπίζουν άστεγους στους σταθμούς τρένων και τους βοηθάνε. Η Humanité: «Η δυσφορία των διευθυντών ανθρώπινων πόρων», η δολοφονία δύο διευθυντριών έριξε φως σ’ αυτούς τους επαγγελματίες που δεν τους συμπαθούν, που έχουν χρεωθεί το έργο αναμόρφωσης των εταιρειών, που σημαίνει απολύσεις.

Στη Βρετανία η Daily Telegraph φιλοξενεί δήλωση της Ελισάβετ από χθεσινή της βιντεο-σνομιλία με τους επικεφαλής της προμήθειας του εμβολίου στη χώρα: «Η Βασίλισσα λέει ότι η άρνηση εμβολιασμού είναι εγωιστική». Οι Times γράφουν: «Η φοροεπιδρομή του Σουνάκ στους συνταξιούχους» ο υπουργός οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το πάγωμα του ισόβιου επιδόματος που μπορούν οι πολίτες να «χτίσουν» στον συνταξιοδοτικό τους «κουμπαρά» χωρίς να υποστούν τιμωρητικά φορολογικά πρόστιμα. Ο Guardian: «Φόβοι από την κλιματική αλλαγή καθώς το καιρικό σύστημα του Ατλαντικού ωκεανού αδυνατίζει», μια κατάρρευση του ρεύματος του Κόλπου (Gulfstream) θα έφερνε καταιγίδες και ψυχρότερους χειμώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, ο Independent γράφει: «Αγώνας δρόμου για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης των επειγουσών εγχειρίσεων στο NHS», αναφερόμενος στους χιλιάδες ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter