Επιστήμονες προειδοποιούν: Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα

Επιστήμονες προειδοποιούν: Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα

«Εάν δεν αλλάξει τίποτα, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας 4-5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα», δήλωσε ο Γερμανός καθηγητής Χανς Γιόαχιμ Σέλνχούμπερ, ομότιμος διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματολογίας του Πότσνταμ της Γερμανίας,.

Όπως τόνισε ο διακεκριμένος Γερμανός καθηγητής, «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η νέα κανονικότητα» και επεσήμανε τις θερμοκρασίες – ρεκόρ που σημειώνονται στην Ευρώπη, αλλά και τις συνέπειες των ακραίων φαινομένων, όπως είναι οι πλημμύρες. Τόνισε δε, την ανάγκη συγκράτησης της αύξησης της θερμοκρασίας, καθώς όπως είπε, οι πάγοι στην Γροιλανδία μπορούν να λιώσουν με αύξηση μόλις 1,6 βαθμών. «Δεν αυξάνεται μόνο η θερμοκρασία, αλλά αλλάζει και η σύσταση της ατμόσφαιρας», συμπλήρωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Αναφερόμενος στην τελευταία δημοσίευσή του με τίτλο «Climate tipping points too risky to bet against» (σ.σ. «Τα σημεία απόκλισης του κλίματος είναι πολύ ριψοκίνδυνα για να στοιχηματίσεις ενάντιά τους») ο κ. Σέλνχούμπερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαστε πολύ πιο κοντά στην ζώνη κινδύνου απ΄ ό,τι νομίζουμε» και πρόσθεσε ότι πλέον, «η αλλαγή του κλίματος είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανθρωπότητα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο μισό μέχρι το 2030 και να τις μηδενίσει μέχρι το 2050.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter