Επιστήμονες Χάρβαρντ: Ετσι δεν θα ξεχνάτε τα όνειρα σας

Επιστήμονες Χάρβαρντ: Ετσι δεν θα ξεχνάτε τα όνειρα σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξυπνούν νιώθουν μια ελαφρά απογοήτευση γιατί δεν μπορούν να θυμηθούν τα όνειρα που είδαν το προηγούμενο βράδυ, ιδιαίτερα τα πιο ευχάριστα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ερευνητές στη σχολή του Χάρβαρντ είχαν την ίδια απορία σχετικά με το γιατί ξεχνάμε τα όνειρά μας και έτσι αποφάσισαν να το αναλύσουν εις βάθος.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Ρόμπερτ Στίκγκολντ, αναφέρει πως όσοι άνθρωποι μένουν συχνά με την απορία για το τι όνειρο είχαν δει την προηγούμενη νύχτα στον ύπνο τους, τότε τείνουν να κοιμούνται με τον ίδιο τρόπο.

Ο ίδιος αναφέρει και τι πρέπει να κάνουμε πριν κοιμηθούμε για να θυμόμαστε το τι είδαμε στο όνειρο μας.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ αν πιεις τρία ποτήρια νερό πριν κοιμηθείς είναι η καλύτερη «τακτική» για να μην ξεχάσεις ποτέ τι είδες στον ύπνο σου. Αναφορικά με την έρευνα, με τα τρία ποτήρια νερό καταστέλλεται το 5ο στάδιο του ύπνου -γνωστό και ως REM- με αποτέλεσμα να ξυπνάμε για να πάμε στην τουαλέτα. Ξυπνώντας στη φάση αυτή, συνήθως θυμόμαστε ξεκάθαρα τα όνειρά μας.

Ακόμη, μία τακτική που συνήθως πιάνει, σύμφωνα με τον Στίκγκολντ είναι να επαναλαμβάνουμε 3 φορές τη φράση «Θα θυμάμαι τα όνειρα μου» πριν πέσουμε για ύπνο και να κρατάμε ένα στιλό και ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι μας.

«Όταν πέφτουμε για ύπνο όλα τα γεγονότα της ημέρας περνάνε από το μυαλό μας. Εξελικτικά είναι μία περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι να επεξεργασθεί όταν αποκοιμηθεί. Έτσι, βάζοντας το «να θυμηθώ τα όνειρά μου» στη λίστα, ενδέχεται να τα θυμηθούμε, αναφέρει ο καθηγητής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter