«Επιστημονική φαντασία» για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις του Guardian για τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα

«Επιστημονική φαντασία» για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις του Guardian για τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα

Ακόμα και το… επιχείρημα πως «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας» επιχείρησε να επιστρατεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να μην δώσει απαντήσεις, αλλά και για να προκαταβάλει έως και πιθανές έρευνες της Δικαιοσύνης για τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian και δεκάδων διεθνών ΜΜΕ για την «ομάδα Jorge» που επηρεάζει πολιτικές καμπάνιες σε 30 και πλέον χώρες, και την Ελλάδα. Ένοχη σιωπή και στα ερωτήματα του documentonews.gr.

Διαβάστε σχετικά: Αποκάλυψη Guardian: Χειραγώγηση εκλογών σε δεκάδες χώρες από Ισραηλινούς με χακάρισμα και διασπορά fake news – Παρουσία και στην Ελλάδα

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται» απάντησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα επίμονα ερωτήματα που του έγιναν κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Guardian για τη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε περισσότερες από 30 χώρες, διαθέτοντας «παράρτημα» και στην Ελλάδα.

Με τον παραπάνω τρόπο επιχείρησε ο Γιάννης Οικονόμου να διαφύγει στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε για τις αποκαλύψεις, με την επόμενη να του ζητά εξηγήσεις για το εάν υπάρχει τέτοια ομάδα στην Ελλάδα, και αν «στην περίπτωση που δεν το ξέρει, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει κάτι για να το διερευνήσει».

Εκεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκαλώντας τον κοινό νου και την λογική, απάντηση «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία», παρότι ούτε έχει γίνει κάποια έρευνα, ούτε και ο ρόλος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προδικάζει έρευνες που δεν έχουν ακόμα γίνει. Στη συνέχεια δε, πασχίζοντας να απαξιώσει τα όσα ανατριχιαστικά φέρνουν στο φως οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, προχώρησε σε «πολιτικάντικες» αναφορές, και φυσικά, σε κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που την Τετάρτη ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

«Αλλά από την ώρα που σας είπα ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι, δεν χειραγωγούνται δεν κατευθύνονται. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ποιον ψηφίζουν, ποιον καταψηφίζουν και για ποιον λόγο Η συζήτηση αυτή νομίζω είναι άνευ αντικειμένου» ανέφερε, αντιμετωπίζοντας τις έρευνες που έχουν προκαλέσει διεθνώς πάταγο ως «παραφιλολογία», και αποφεύγοντας εκ νέου να δώσει απαντήσεις για όσα αφορούν την Ελλάδα και καταγράφονται σε αυτά.

«Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση, να οικοδομήσει μία πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Αλλά όλα αυτά, όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» κατέληξε ακόμα πιο προκλητικά, με την ερώτηση του documentonews.gr να επιμένει στα όσα αποκαλύφθηκαν, αλλά και στην ανάγκη πρωτοβουλίας της Δικαιοσύνης για τη διερεύνησή τους.

«Παρόλα αυτά μιλάμε για μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από μία σειρά ΜΜΕ όπως Guardian, Les MOnde, Haaretz, Der Spiegel. Είπατε δεν έχει υπόπέσει στην αντίληψή σας. Έχετε κάνει κάποια έρευνα γι’ αυτό; Και αν όχι, δεν είναι ένα δημοσίευμα -το οποίο έχει παίξει διεθνώς, στην Ελλάδα όχι τόσο αλλά παίζει παντού- δεν είναι μία υπόθεση η οποία αξίζει να υπάρξει μια πρωτοβουλία ούτως ώστε να διερευνηθεί;» ρωτήσαμε τον Γ. Οικονόμου, με τον ίδιο να ρίχνει το μπαλάκι στην ελληνική Δικαιοσύνη, πριν καταφύγει και πάλι σε αναφορές κατώτερες των περιστάσεων.

«Επί της ουσίας είναι αδιανόητο και εκτός εντελώς κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κανείς ότι υπάρχουν μηχανισμοί που υπάρχει περίπτωση να αλλοιώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κατάλληλα για σήριαλ και για ταινίες, αλλά μακριά από την πραγματικότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με το documentonews.gr να σπεύδει να του επισημάνει πως όχι μόνο δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά υποθέσεις επηρεασμού εκλογών έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, έως και για τις εκλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία.

«Επειδή όμως η σύγχρονη πολιτική ιστορία διεθνώς έχει μία σειρά από τέτοια παραδείγματα, από το Cambridge Analytica στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, οπότε δεν είναι τόσο επιστημονικής φαντασίας. Έχουμε δει να εφαρμόζονται, έχουν γυριστεί ακόμα και ντοκιμαντέρ…» του επισημάναμε, χωρίς όμως να καταφέρουμε να τον αναγκάσουμε να «σπάσει τη γραμμή» της μη λογοδοσίας που ακολουθεί και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε σειρά σημαντικών ζητημάτων το Μέγαρο Μαξίμου.

«Όχι στη χώρα μας» αρκέστηκε να απαντήσει, απάντηση που αποτελεί πλέον ανοιχτή πρόκληση, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τη Δικαιοσύνη, που σχεδόν δύο ημέρες μετά τα διεθνή δημοσιεύματα δεν έχει ακόμα αναλάβει δράση να τα διερευνήσει.

Δείτε επίσης:

Σόφι Ιν΄τ Βελντ για αποκάλυψη Guardian: Να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση η ανάγκη εισαγγελικής παρέμβασης μετά τις αποκαλύψεις του Guardian

ΜέΡΑ25 για αποκάλυψη Guardian: «Δεν αρκούν στη Μητσοτάκης Α.Ε. οι υποκλοπές και τα παράνομα λογισμικά;»

Επιστροφή στα «μυθεύματα» για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις του Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter