Επιστολές, για κάθε νόσο και κάθε πολιτική… μπάλα στην εξέδρα

Επιστολές, για κάθε νόσο και κάθε πολιτική… μπάλα στην εξέδρα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η σύνταξη μιας επιστολής, τα χρόνια που οι άνθρωποι αλληλογραφούσαν με το φυσικό ταχυδρομείο, ήταν τέχνη που ήθελε καλλιγραφία, ορθογραφία, συντακτικό, πνεύμα, ευγένεια, πάθος… Χώρια η ποιότητα του χαρτιού, το χρώμα του φακέλου, η οργάνωση του Ταχυδρομείου, η πεζοπορία του ταχυδρόμου. Κάθε επιστολή είχε ένα βάρος και μία σχέση ανάμεσα στον αποστολέα και τον παραλήπτη.

Στην εποχή της φτηνής πολιτικής, των ψηφιακών αρχείων και των fake news η «επιστολή» αντί να κουβαλάει τα παραπάνω, έχει μόνο το όνομα. Τώρα προσφέρεται για ψάρεμα αφελών, που πιστεύουν ότι τα φύκια είναι μεταξωτές κορδέλες.

Τον τελευταίο καιρό το κακό έχει παραγίνει. Μάθαμε ότι και ο Αδωνης Γεωργιάδης πουλούσε «επιστολές του Ιησού» όπως και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά αντί οι πολίτες να τους πουν «θεομπαίχτες», δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αφασία. Χριστιανοί και χριστέμποροι αντάμα.

Μια άλλη επιστολή εμφανίστηκε την Πέμπτη όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Θα στείλω επιστολή στον Πρωθυπουργό για να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να αυξήσει τους ελέγχους στην αγορά και να θεσπίσει την Ενιαία Αρχή Καταναλωτή. Να σταματήσει να βάζει πρόστιμα βιτρίνα που ενισχύουν τα ολιγοπώλια».

Πολιτική με επιστολή. Δεν μπορούν να τα πουν στη Βουλή; Δεν θα το μάθει ο πρωθυπουργός, αν κάποιος αρχηγός κόμματος κάνει μια σημαντική δήλωση που έχει απήχηση; Και ενώ το θέμα της ακρίβειας έχει τρελάνει τους πολίτες, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ βρήκε ότι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιπολίτευσης είναι να… στείλει επιστολή;

Νέα επιστολή και σήμερα Παρασκευή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει πει τα πάντα αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για την ακρίβεια, θα στείλει κι αυτός επιστολή! Ο πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια. Θα στείλει επιστολή!

Να εξηγήσουμε, ότι αφού δεν μπορεί να στείλει επιστολή στον εαυτό του, να του ζητήσει να κάνει επιτέλους κάτι, θα στείλει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το θέμα! Αυτό λέγεται «η μπάλα στην εξέδρα», να ροκανίζει το χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές.

Να θυμηθούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι επικοινωνιόλογοι του και οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να μάς πείσουν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ότι φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος στο Ισραήλ, η ξηρασία στην Παταγονία, οι μύγες στην Αφρική, οποιοσδήποτε τέλος πάντων που δεν είναι φίλος και χρηματοδότης τους.

Δεν εξήγησαν βέβαια, πώς γίνεται μόνο στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων να είναι, σταθερά, για πολλούς μήνες, πρώτος και δεύτερος στην ΕΕ.

Λύνεται αυτό; Σίγουρα, αλλά όχι με επιστολές. Για αρχή, ας σταματήσει ο Μητσοτάκης να χαϊδεύει τα καρτέλ και τα υπερκέρδη τους.

Γ.Μπ.

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter