Επιστολές Παπαδημούλη προς Ευρωβουλή για την απομόνωση του Λαγού

Επιστολές Παπαδημούλη προς Ευρωβουλή για την απομόνωση του Λαγού

Επιστολές ενημέρωσης για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, προς όλο το κοινοβουλευτικό σώμα του Ευρωκοινοβουλίου και προς τους προέδρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίντερβαν και Μανόν Ομπρί.

Αναφέροντας αρχικά ότι πρόκειται για «μια ιστορική ημέρα για τη Δημοκρατία και μια νίκη ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία», ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «στο Σώμα του Ευρωκοινοβουλίου, έχουν εκλεγεί δυο ευρωβουλευτές με την ψήφο της Χρυσής Αυγής (σ.σ. Γιάννης Λαγός και Αθ. Κωνσταντίνου)» και καλεί «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του ΕΚ να σχηματίσουν ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο προκειμένου να απομονώσουν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία» εντός της Ευρωβουλής.

Οι δύο επιστολές του Παπαδημούλη:

Προς ολόκληρο το Κοινοβουλευτικό Σώμα, ευρωβουλευτές και διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς όλων των πολιτικών ομάδων

Αγαπητοί,

Πριν από λίγα λεπτά, δημοσιεύθηκε η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Σε αυτήν την απόφαση-ορόσημο, η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της κρίθηκαν ένοχη για τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι μια ιστορική ημέρα για τη Δημοκρατία και μια νίκη ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία.

Στο Σώμα μας, έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές με την ψήφο της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του ΕΚ να χαιρετίσουν την απόφαση και να συνεργαστούν για να σχηματίσουν ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο προκειμένου να απομονώσουν ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία στο ΕΚ.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαδημούλης

Προς την Ευρωομάδα της Αριστεράς

Αγαπητοί Συμπρόεδροι,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από λίγα λεπτά, δημοσιεύθηκε η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Η ηγεσία της κρίθηκε ένοχη για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ζητούμε από την Ομάδα μας να χαιρετίσει την απόφαση και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σχηματίσει ένα ευρύτερο αντιφασιστικό μέτωπο στο ΕΚ, δεδομένου ότι έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές με την ψηφοφορία της Χρυσής Αυγής.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαδημούλης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter