Επιστολή Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ – Καταγγέλλει τις τουρκοκυπριακές υπαναχωρήσεις

Επιστολή  Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ – Καταγγέλλει τις τουρκοκυπριακές υπαναχωρήσεις

Τετρασέλιδη επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ επέδωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, στην επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα, Μαρία Λουίζα Βιότι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, από την Νέα Υόρκη, στην επιστολή γίνεται σύντομη αξιολόγηση των όσων επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες, ενώ σημειώνονται οι υπαναχωρήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς μετά τη Γενεύη. Τονίζονται, επίσης, οι παράλογες απαιτήσεις, οι οποίες αλλοιώνουν τον στόχο για βιώσιμη και λειτουργική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην συμπεριφορά της Τουρκίας και την πρόκληση έντασης, με την έκδοση NAVTEX, την παράνομη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών και άλλες ενέργειες, που στοχεύουν στην παρεμπόδιση της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να συνεχίσει με ειλικρινή διάθεση τις διαπραγματεύσεις, για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, καθιστά, ωστόσο, σαφές πως θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, πριν από νέα συνάντηση στη Γενεύη, κάτι που, όπως σημειώνει, αναμένεται ότι θα αξιολογήσουν οι δύο ηγέτες στην συνάντησή τους, στις 17 Μαΐου.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter