Επιστολή δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ σε Χρυσοχοΐδη για την «οριοθέτηση» των ΜΜΕ στις συναθροίσεις

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας έστειλαν επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τα ζητήματα που προκύπτουν μετά την παρουσίαση του νέου «Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων».

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΦΕ εκφράζει την αντίθεσή της και τον έντονο προβληματισμό της για το νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη, αναφορικά με τον ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Οι δύο Ενώσεις ζήτησαν μάλιστα συνάντηση -το συντομότερο δυνατόν- με τον υπουργό, προκειμένο να διευκρινιστούν «όλα τα καίρια ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: Ο Χρυσοχοΐδης «εξωραΐζει» τις αστυνομικές αγριότητες και λογοκρίνει δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.