Επιστολή διαμαρτυρίας Γεροβασίλη σε Τασούλα για το κανάλι της Βουλής

Αιχμές για υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου αφήνει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας μέσω επιστολής της στον Κ. Τασούλα τη διακοπή της απευθείας μετάδοσης της Ολομέλειας από το κανάλι της Βουλής προκειμένου να μεταδοθεί η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κ.Ο.Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή της Όλγα Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής:

«Μας ενημερώσατε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε το Κανάλι της Βουλής και να δίνει πρωτογενώς την εικόνα από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει την διακοπή της μετάδοσης της Ολομέλειας της Βουλής.

Αυτό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 14:55 όπου διεκόπη από το Κανάλι της Βουλής η ζωντανή μετάδοση των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας για να μεταδοθεί κομματική εκδήλωση. Η κύρια αποστολή όμως του Καναλιού της Βουλής είναι η μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας και των Επιτροπών της. Για αυτό η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας δεν μπορεί να διακόπτεται για να μεταδίδονται κομματικές εκδηλώσεις.

Αυτές μπορούν να μεταδίδονται αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας ώστε να μην διακόπτεται η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας. Με αυτόν τον τρόπο η αναβάθμιση του Καναλιού της Βουλής μπορεί να γίνει χωρίς υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.