Επιστολή διαμαρτυρίας των απορριπτέων εκπαιδευτικών μετά το αλαλούμ με το παράβολο

Επιστολή διαμαρτυρίας των απορριπτέων εκπαιδευτικών μετά το αλαλούμ με το παράβολο

Τον «αντισυνταγματικό αποκλεισμό 2.500 αναπληρωτών-εκπαιδευτικών εξαιτίας παραβόλου των 3 ευρώ», καταγγέλλουν με επιστολή τους οι απορριπτέοι εκπαιδευτικοί.

Όπως καταγγέλλουν, ένα πρόβλημα τεχνικής φύσης στη διαδικασία του ηλεκτρονικού παραβόλου (κόστους 3 ευρώ), οδήγησε το όνομά τους στα απορριπτέα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Δείτε επίσης: Αλαλούμ με το παράβολο καταγγέλλουν οι αναπληρωτές καθηγητές

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τις τελευταίες ημέρες ο κλάδος μας βιώνει ακόμα μια αδικία, με τον αποκλεισμό 2.000 συναδέλφων μας από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στα πλαίσια της σχετικής προκήρυξης (1ΓΕ/2019).

Ο αποκλεισμός δεν οφείλεται σε δική τους παράληψη ή αμέλεια κατά την υποβολή της δήλωσης- αίτησής τους, αλλά σε δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ και των Τραπεζών (Web banking).

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, ενώ οι συνάδελφοι εξέδωσαν το ηλεκτρονικό παράβολο και ακολούθως καταχώρησαν τον σχετικό αριθμό στη αίτησή τους, όταν προέβησαν σε ηλεκτρονική πληρωμή, μέσω Τράπεζας, εκδόθηκε νέο παράβολο, με νέο αριθμό και με την ταυτόχρονη ακύρωση του παραβόλου που ήδη είχαν δηλώσει στην αίτησή τους. Στη δεύτερη περίπτωση, ενώ οι υποψήφιοι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό ΙΒΑΝ και τους κωδικούς TAXIS και έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την υποβολή της αίτησής τους, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, εν τέλει η πληρωμή του παραβόλου δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς οι ίδιοι να λάβουν εγκαίρως σχετική ενημέρωση. Σημειώνουμε ότι το κόστος του παραβόλου ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ.

Επιπλέον, υπήρξαν περιπτώσεις μη καταχώρησης και προσμέτρησης προσόντων των υποψηφίων, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να βρίσκονται σε θέση χαμηλότερη στον πίνακα, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό.

Το παραπάνω γεγονός συνιστά κατάφωρη αδικία για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αποκλείονται από το δικαίωμα πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση για δύο χρόνια, καθώς και παραβίαση της ισότιμης συμμετοχής των υποψήφιων εκπαιδευτικών που διεκδικούν μια θέση στο δημόσιο σχολείο.

Άλλωστε, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κρίνονται και να συγκρίνονται μεταξύ τους βάσει των προσόντων που διαθέτουν, χωρίς να αποκλείονται λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας αυτής, με την εξέταση και αποδοχή των ενστάσεων όσων επιβεβαιωμένα ακολούθησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Επίσης ο ΑΣΕΠ μας είπε ότι και το υπουργείο εσωτερικών μπορεί να κάνει κάτι για αυτή την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι εσείς σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας όπου με μια νομοθετική ρύθμιση μπορείτε να αποκαταστήσετε τις αδικίες που προκλήθηκαν από τη δυσλειτουργία του σύστηματος. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαμε την πρόθεση να αγόρασουμε το παράβολο των 3 ευρώ. Και γι’αυτό και στην ένσταση μας αγοράσαμε καινούριο για να δείξουμε την καλή μας θέληση. Δε πρέπει κανένας αναπληρώτης εκπαιδευτικός που εχει υπηρετήσει 10,12, 13 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση σε κάθε μεριά της Ελλάδας, να μείνει άνεργος εξαιτίας τεχνικών ή άλλων προβλημάτων, που δεν αφορούν τα βασικά απαιτούμενα πρόσοντα.

Η ενδεχόμενη πραγματοποίηση προσλήψεων, για το νέο σχολικό έτος, από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, με δεδομένα τα λάθη και τις παραλήψεις που αναφέραμε, αποτελεί ηθική και επαγγελματική βλάβη για τους συναδέλφους μας, αλλά και παραβίαση της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να προωθήσετε την αγωνία μας και τις ανησυχίες μας και στους υπόλοιπους υπουργούς ώστε να βρεθεί αμέσα λύση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter