Επιστολή… εθνικής ομοψυχίας από Φώφη Γεννηματά προς τον πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή… εθνικής ομοψυχίας από Φώφη Γεννηματά προς τον πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή με επίκεντρο τις προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Ζητεί την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ώστε να ληφθεί διακομματικά ομόφωνη απόφαση καταδίκης των ενεργειών της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, εκ παραλλήλου με το αίτημα για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για ειρήνευση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Η επιστολή της Φώφης Γεννηματά κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Τρίτη (3.3.2020). Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει στο Κοινοβούλιο την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, που θα υπερασπίσει αποτελεσματικά τα σύνορα και την ασφάλειά μας», τόνισε. Προέβαλε ότι απαιτείται «ομοψυχία, συνεννόηση και εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση της νέας απειλής» με επίκεντρο τις «πειρατικές ενέργειες» στα σύνορά μας από τον Τούρκο πρόεδρο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «εκμεταλλευόμενος κυνικά την δυστυχία προσφύγων και μεταναστών, επιχειρεί και πάλι να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι με τις Τουρκικές ενέργειες , η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας κατέρρευσε δημιουργώντας νέα δεδομένα. Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στη χώρα μας περιορίστηκε σε ευχολόγια από τους ευρωπαίους ηγέτες και δεν συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ούτε καν από μια καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν. Και πρόσθεσε: «Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Χορτάσαμε από λόγια. Απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις».

Το Κίνημα Αλλαγής προτάσσει την σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πίεση της Ε.Ε. προς την Τουρκία υπό την απειλή άμεσων κυρώσεων, ώστε να δεχθεί αυτή την παρέμβαση της Frontex εντός των χωρικών υδάτων της για να σταματήσει η παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει θέμα άμεσης αναστολής του Κανονισμού Δουβλίνου και επιτάχυνση της διαδικασίας κατάργησής του, την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φημολογία ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει νέα συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών με τον Ταγίπ Ερντογάν και αναρωτήθηκε αν θα είναι η Ελλάδα «παρούσα αυτή τη φορά», αφήνοντας αιχμές για τη μη πρόσκληση της χώρας μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου σχετικά με τη συμφωνία για ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/03/5e5eaa4e825e635d0b4ccee2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter