Επιστολή «φωτιά» Ιατρικών Συλλόγων Λακωνίας- Αμαλιάδας για την ένταξη των ελευθεροεπαγγελματιών υγειονομικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Επιστολή «φωτιά» Ιατρικών Συλλόγων Λακωνίας- Αμαλιάδας για την ένταξη των ελευθεροεπαγγελματιών υγειονομικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Για την ανικανότητα να συμπεριλάβουν οργανωμένα στους εμβολιασμούς για τον covid 19 του ιδιώτες γιατρούς κατηγορούν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λακωνίας και Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το apoκalypseis.com, με επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η πολιτική του Υπουργείου Υγείας στην γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19 , έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία ενώ σήμερα υπάρχει προκλητικός εμπαιγμός των ιδιωτών γιατρών στο θέμα του εμβολιασμού.

Οι ιδιώτες γιατροί ζητούν την άμεση ένταξη των ελευθεροεπαγγελματιών υγειονομικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παράλληλα με τους συναδέλφους τους στον δημόσιο τομέα.

Ολόκληρη η επιστολή των Ιατρικών Συλλόγων Λακωνίας και Αμαλιάδας έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Προς:

κ.Κικίλια Βασίλειο, Υπουργό Υγείας

Κοιν.: κ.Κοντοζαμάνη Βασίλειο, Υφυπουργό Υγείας

κ.Πρεζεράκο Παναγιώτη, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας

Κ.Θεμιστοκλέους Μάριο, ΓΓ ΠΦΥ

Κ. Εξαδάκτυλο Αθανάσιο, Πρόεδρο ΠΙΣ

Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδος

ΘΕΜΑ: Εμβολιασμός Ιδιωτών Ιατρών

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αγαπητέ συνάδελφε

Απευθυνόμαστε σε εσάς συναδελφικά καταρχήν προκειμένου να θυμηθείτε την κοινή ως ένα σημείο πορεία των γιατρών της χώρας. Ως ένα όμως σημείο κοινή γιατί φαίνεται ότι κατόπιν ζήσαμε και ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Ευτυχώς η πανδημία ήρθε να αναδείξει περίτρανα τις όποιες διαφορές θεωρείτε ότι έχουν οι διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες γιατρών της χώρας. Για αδιευκρίνιστους θέλουμε να θεωρούμε λόγους -για να μην αναζητήσουμε σκοπιμότητες- θεωρείτε ότι οι ιδιώτες, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί ασκούν ιατρική πλημμελώς , πιθανά με άλλες πρακτικές στη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών τους για αυτό και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Ας συνοψίσουμε , ώστε και ο απλός πολίτης που εμπιστεύεται και καλώς εμπιστεύεται τον οικογενειακό γιατρό του και τους συναδέλφους ιδιώτες να αντιληφθεί τι συμβαίνει, καθώς εντέλει αυτόν αφορά άμεσα και αυτός εμπαίζεται.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας αφήσατε παντελώς ακάλυπτο τον ιδιωτικό τομέα από ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Κανείς δε ζήτησε την οικονομική κάλυψη αυτού του εξοπλισμού, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι ζητήσαμε την πρόσβαση σε εξοπλισμό με έξοδα των γιατρών. Μας αποκλείσατε.

Εντούτοις, ζητήσατε να μείνουν τα ιατρεία ανοικτά και συμβουλεύατε μέσω των ΜΜΕ οι πολίτες να απευθύνονται στο «γιατρό» τους. Φανταζόμαστε ότι δεν εννοείτε τους συναδέλφους του Δημόσιου Τομέα, καθώς ποτέ το Υπουργείο Υγείας δεν προσέλαβε αρκετούς ώστε να καλυφθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το Δημόσιο.

Επομένως, θέσατε σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αρνηθήκατε τη διενέργεια rapid test στα ιδιωτικά ιατρεία των κλινικών ειδικοτήτων, θεωρώντας προφανώς καλλίτερα εκπαιδευμένους για αυτό τους πρωτοδιόριστους νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας και αναγκάζοντας τους πολίτες να συρρέουν στις δημόσιες δομές ακόμα και αν η επιλογή τους ήταν διαφορετική. Ας αναφέρουμε ότι ποτέ δε δώσατε εντολή κε Υπουργέ να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα οι παραπέμποντες ιδιώτες γιατροί που είχαν εξετάσει πιθανό κρούσμα. Βέβαια , αυτά ίσχυσαν για τα μικρά ιατρεία και όχι τα πολυϊατρεία και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Επομένως, θέσατε σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς, επιβαρύνοντας το Δημόσιο Σύστημα ή την τσέπη του πολίτη.

Και ερχόμαστε στην περίοδο του εμβολιασμού , όπου ο εμπαιγμός ξεπερνά κάθε φαντασία. Δηλώσατε ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από τους υγειονομικούς. Από τα νοσοκομεία αναφοράς. Από του επιβαρυμένους νομούς. Από τους οίκους ευγηρίας . Και καλώς κάνατε.

Ας μας εξηγήσετε όμως τι σημαίνει υγειονομικός. Στην κοινή αντίληψη είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Δε γράφεται πουθενά ότι ο ιδιώτης γιατρός είναι «λιγότερο» γιατρός από το νοσοκομειακό γιατρό- εκτός αν μας το λέτε εμμέσως πλην σαφώς

Δεν αναφέρεται πουθενά στη βιβλιογραφία των λοιμώξεων ότι οι πολίτες κινδυνεύουν να μολυνθούν από το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που ήδη έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό και όχι από τον οικογενειακό τους γιατρό, τον ιδιώτη καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, μικροβιολόγο, κλπ

Γνωρίζετε όμως ότι στη μάχη της πανδημίας έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους αρκετοί ιδιώτες συνάδελφοι.

Στην παρούσα φάση θέτετε εκ νέου σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς

Το πρόγραμμα εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών είναι στα χαρτιά ή μάλλον στον αέρα. Στην ουσία το μόνο που υπήρξε ήταν η ερώτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τους Ιατρικούς Συλλόγους για την πρόθεση εμβολιασμού των ιδιωτών. Καθώς φαίνεται εκ των υστέρων, ήταν μία ευγενική πρωτοβουλία του ΠΙΣ , σαφώς δεν προερχόταν από το Υπουργείο και τον κεντρικό σχεδιασμό.

Και για να μην μένουν σκιές και απορίες στους πολίτες , ενημερώστε τους ότι στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπου το κόστος νοσηλείας είναι δυσπρόσιτο για το μέσο Έλληνα σε αντίθεση με τα απλά ιδιωτικά ιατρεία, οι εμβολιασμοί άρχισαν. Αυτό για να μην υπάρξει κάποια σύγχυση ότι το κράτος «αλληθωρίζει» προς αριστερές πρακτικές και στήριξη του Δημόσιου Τομέα. Εξάλλου και αυτόν τον χειροκροτήσαμε και…. αρκεί για τώρα.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στο ίδιο έργο θεατές από διαφορετική κερκίδα. Κάποιοι πλατεία, κάποιοι δεύτερο εξώστη. Ξεχνάτε όμως ότι το εισιτήριο κόβεται στην πλάτη του πολίτη, τον οποίο θέτετε σε εξαιρετικό κίνδυνο με τους διαχωρισμούς και τις στρεβλές τακτικές. Εν τέλει, απέναντι σε αυτούς θα είμαστε όλοι υπόλογοι.

Απαιτούμε άμεση ένταξη των ελευθεροεπαγγελματιών υγειονομικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παράλληλα με τους συναδέλφους του δημόσιου τομέα.

Αναμένουμε την απάντησή σας

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

Καθ. Μ. Τσιρώνη

Ο Προεδρος του Ιατρικου Συλλογου Αμαλιαδας

Τσαουσης Κων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter