Επιστολή «φωτιά» του δημάρχου Βύρωνα σε Θεοδωρικάκο

Επιστολή «φωτιά» του δημάρχου Βύρωνα σε Θεοδωρικάκο

Επιστολή-διάβημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης αναφορικά με το ζήτημα του Προσωπικού Καθαριότητας των Σχολείων του Βύρωνα.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος προειδοποιεί πως, παρά τις έκτακτες προσλήψεις 22 εργαζομένων, ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας που εγκρίθηκε τελικά από το Υπουργείο δεν επαρκεί για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αναφέρει πως «σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής, για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ απαιτούνται κατ’ ελάχιστον δύο άτομα προσωπικού καθαριότητας σε κάθε μία από τις 19 σχολικές μονάδες», ιδιαίτερα αν ληφθεί ως δεδομένο πως ο Βύρωνας είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με υψηλό αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και υγιεινής στα Σχολεία της πόλης, το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει άμεσα να εγκρίνει και την πρόσληψη των άλλων 8 ατόμων του αρχικού αιτήματος που υπέβαλλε ο Δήμος, ενόψει μάλιστα του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Βύρωνα χαρακτηρίζει «εύλογη» την ανησυχία των γονέων, των εκπαιδευτικών και της Δημοτικής Αρχής, καθώς οι εγκαταστάσεις των σχολείων απαιτούν συνεχείς παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Δημάρχου Βύρωνα: 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/09/09/5f58bfa9825e6310005b27a2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter