Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα: Όπως στους εργαζομένους, υποχρεωτική μείωση και στους βουλευτές

Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα: Όπως στους εργαζομένους, υποχρεωτική μείωση και στους βουλευτές

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια σχετικά με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποχρεωτική και όχι προαιρετική 50% μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, όπως ακριβώς έγινε και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή» σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται: «Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών».

Δείτε επίσης: Έρχεται μείωση μισθών στο δημόσιο στο μισό

Τονίζεται δε ότι η περικοπή πρέπει να γίνει «υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους», ενώ η Ολ. Γεροβασίλη ζητά από τον Κ. Τασούλα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας την προσεχή Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν κρίσιμο να πάρει τη μορφή απόφασης της Βουλής η υποχρεωτική τρίμηνη δέσμευση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης. Με τον τρόπο αυτόν, κατά τις ίδιες πηγές, θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αποφευχθούν «περιπτώσεις μαυρογιαλούρων» που θα ισχυρίζονται ότι έδωσαν τη μισή βουλευτική αποζημίωση και δεν θα το έχουν κάνει πράξη.

«Μην μπούμε σε μικροπολιτική αντιπαράθεση»

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, πηγές της Βουλής σημείωναν ότι σε αυτή τη φάση η κατά το ήμισυ βουλευτική αποζημίωση θα μείνει σε εθελοντική βάση, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος για πλειοδοσία. Όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι παραπάνω θα το κάνουμε». Το documentonews.gr επικοινώνησε με τις ίδιες ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, οι οποίες τόνισαν ότι δεν πρέπει να μπει το συγκεκριμένο ζήτημα στη σφαίρα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ συμπλήρωσαν πως το μέρος της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης που θα προσφέρουν μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ οδηγείται στο Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

Τόνισαν ακόμα ότι η πρόταση που περιλαμβάνεται στην επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη θα συζητηθεί, καθώς «η Βουλή είναι “παρούσα” σε αυτήν την έκτακτη συνθήκη και με πράξεις που δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά και με πρωτοβουλίες που προετοιμάζονται». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter