Επιστολή-κραυγή αγωνίας από κρατούμενο που ζητά να πάρει εκπαιδευτική άδεια

Με πολυήμερη απεργία πείνας, κοντά ένα μήνα τώρα, από την οποία κινδυνεύει πλέον με μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του, ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, Αθανάσιος Κυριαζής, διεκδικεί το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Κραυγή αγωνίας η τρισέλιδη επιστολή που έστειλε στο Documento, και στην οποία με πολύ αξιοπρεπή τρόπο περιγράφει τον αγώνα που δίνει, μετά από τέσσερις απορριπτικές αιτήσεις, για να τύχει κι αυτός του ευεργετήματος που η ίδια η Πολιτεία έχει ορίσει για τους κρατούμενους - σπουδαστές...

"Αγωνίζομαι μόνος μου... αλλά οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μου βρίσκονται στον αέρα", μας γράφει....

Ο Αθανάσιος Κυριαζής, σπουδαστής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών) είναι σε απεργία πείνας από τις 10 Οκτωβρίου, ενώ έπειτα από έγγραφη ιατρική διάγνωση δέκα ημέρες αργότερα κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πριν από λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Λάρισας έδωσε εντολή για αναγκαστική σίτιση του και χρήση ορού, πλην όμως ο απεργός πείνας έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αρνείται και την σίτιση και την χρήση ορού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων συμπληρωμάτων για να αποφύγει τις ανεπανόρθωτες συνέπειες για τον οργανισμό του.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ο απεργός πείνας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο συμμετέχει, διεξάγει Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στην Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα, με πεδίο εφαρμογής τις γραπτές εργασίες, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για την κατοχύρωση των εξετάσεων. Τονίζει δε ότι οι γραπτές εργασίες αποτελούν μέρος της εξεταστικής διαδικασίας.

"Ζητώ, μας γράφει, να πηγαίνω στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών όπου διοργανώνονται οι Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις του ΕΠΑ με την καταγραφή κινήσεων γεωεντοπισμού (το λεγόμενο βραχιολάκι) το οποίο είναι σε ισχύ... Πρόκειται για παρόμοια περίπτωση, όπως αυτή του Βασίλη Δημάκη ....έχω αποστείλει προσωπικά δια της συνηγόρου μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί θεωρώ πως τέσσερα απορριπτικά αιτήματα μόνο τυχαία δεν είναι και ζητώ να μεριμνήσει ο κος γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχιος Φυτράκης".  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.