Επιστολή Παππά, Ξενογιαννακοπούλου, Ξανθόπουλου, Κάτση για τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων διαγωνισμού

Επιστολή Παππά, Ξενογιαννακοπούλου, Ξανθόπουλου, Κάτση για τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων διαγωνισμού

Την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για όσα καταγγέλλονται για τον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στην ΟΣΥ Α.Ε., σχετικά με τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων υποψηφίων, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης.

Στο κείμενο της επιστολής τους, η οποία κοινοποιείται στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, οι τομεάρχες, αφού επισημαίνουν την «αδράνεια» των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας και τονίζουν την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περιγράφουν τα ακόλουθα:

· Στις 8/12/2020 αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού προσλήψεων της Ο.ΣΥ. Α.Ε., όπου παρουσιάστηκε κοινός πίνακας διοριστέων, αναπληρωματικών και απορριπτέων.

· Μεταξύ άλλων δημοσιοποιήθηκαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων υποψηφίων.

· Μετά από διαμαρτυρίες υποψηφίων, η κατηγορία της ιστοσελίδας του οργανισμού, η οποία φιλοξενούσε τα εν λόγω αποτελέσματα, βγήκε εκτός λειτουργίας. Επανήλθε μετά από αρκετές ώρες με νέα ανάρτηση των προσωρινών πινάκων.

Κλείνοντας την επιστολή τους, οι τομεάρχες ζητούν την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής για να διερευνηθεί «τυχόν παραβίαση εκ μέρους της διοίκησης της ΟΣΥ Α.Ε. του νομοθετικού πλαισίου, που διέπει την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/05/601d5496825e636782384fd2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter