Επιστολή παραίτησης της Ακρίτα, με αιχμές για τη δημοσιογραφία του «γείτονας μου είπε»

Επιστολή παραίτησης της Ακρίτα, με αιχμές για τη δημοσιογραφία του «γείτονας μου είπε»

Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτηση της από την εφημερίδα «Τα Νέα» μετά την απόφαση της διεύθυνσης να μην δημοσιεύσει το καθημερινό της άρθρο.

Η ίδια έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης, με την οποία εκφράζει πολλές αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί το συγκρότημα Μαρινάκη και το το ρόλο του συμβούλου έκδοσης Γ. Παπαχαρήστου.

Η επιστολή της έχει ως εξής:

Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί.

‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημερίδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.

Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.

Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που αφήνω πίσω μου.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γείτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.

Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter