Επιστολή Πικραμένου προς Κοντονή για τη διαμεσολάβηση

Επιστολή Πικραμένου προς Κοντονή για τη διαμεσολάβηση

Την ανάγκη υιοθέτησης της υποχρεωτικής επίλυσης μίας μεγάλης διαφορών, μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης, αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος επισημαίνει τη βούληση των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας, υπέρ των καινοτόμων λύσεων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, πριν την προσφυγή στη δικαστική διαδικασία.

Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος σημειώνει στην επιστολή του, ότι «το ιστορικό “στοίχημα” της υποχρεωτικότητας, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αξιοποίησης και διάδοσης της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη, τόσο μέσω της εξοικονόμησης κόστους και χρόνου για τον πολίτη, καθώς και μέσω της αποσυμφόρησης του επιβαρυμένου δικαστικού συστήματος».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, χαιρετίζει τη νομοθετική επεξεργασία ανάλογων εφαρμογών υποχρεωτικής απόπειρας διαμεσολάβησης, εκφράζοντας την ισχυρή βούληση του Οργανισμού για ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία και διαβούλευση των νέων διατάξεων.

Να σημειωθεί ότι αφορμή για την επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης απετέλεσε η πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), καθώς και η επισκόπηση της διεθνούς τάσης υπέρ της διαιτησίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter