Επιστολή Συλλόγου Μουσικών προς την κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα οικονομικής στήριξης

Επιστολή Συλλόγου Μουσικών προς την κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα οικονομικής στήριξης

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Πολιτισμού γνωστοποιώντας ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων του κλάδου εξαιρείται από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Στην επιστολή που συνυπογράφουν δεκάδες σωματεία και ενώσεις μουσικών και πάσης φύσεως καλλιτεχνών, υπογραμμίζονται με σαφήνεια τα κενά που παρατηρούνται όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των κλάδων που πλήττονται. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι εξαιρούνται περιπτώσεις όπως οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όσοι εργάζονται με εργόσημο, ενώ δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για τους πλανόδιους μουσικούς.

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος καταλήγει αναφέροντας ότι: «Η διεύρυνση των προϋποθέσεων είναι απολύτως αναγκαία και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

Η επιστολή του ΣΕΜΒΕ

Αξιότιμοι Κυρίες, Κύριοι!

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας (μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, Dj’s, φωτιστές, παραγωγοί) έλαβαν γνώση των εκτάκτων οικονομικών μέτρων που εξαγγείλατε. Με την 3η αυτή επιστολή που σας στέλνουμε θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι μεγάλο μέρος εργαζομένων των κλάδων μας εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης διότι:

α) Δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι μουσικοί εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους άλλες ημέρες κάθε εβδομάδα και δεν έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με αποτέλεσμα να εξαιρούνται.

β) Το χρονικό όριο που έχει τεθεί (πρόσληψη ή δελτίο παροχής από την 1η Μαρτίου και μετά) εξαιρεί μεγάλο κομμάτι εργαζομένων του κλάδου μας, δεδομένου ότι οι ματαιώσεις συναυλιών και παραστάσεων, ξεκίνησαν για εμάς από το τέλος Φεβρουαρίου με την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων της Αποκριάς και στη συνέχεια όσο περνούσαν οι ημέρες ακυρώνονταν καθημερινά όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που δεν έχουν εργαστεί μέσα στον μήνα Μάρτιο.

γ) Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται μουσικοί και καθηγητές μουσικής που πολλοί από αυτούς εργάζονται με εργόσημο.

δ) Δεν υπάρχει καμία αναφορά στους πλανόδιους μουσικούς και στους μουσικούς του δρόμου, (για όσους εξ αυτών μπορεί να πιστοποιηθεί η επαγγελματική τους ιδιότητα).

Λόγω της δύσκολης έκτακτης κατάστασης που όλοι μας βιώνουμε, αλλά και λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας που είναι ούτως ή άλλως εποχιακό, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ενταχθούν στο κατά τα άλλα ιδιαίτερα βοηθητικό μέτρο όλοι οι μουσικοί άρα και όσοι:

α) Έχουν εργαστεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

β) Βεβαιωμένα εργάστηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ή μπορούν να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα με βεβαίωση των οικείων σωματείων.

γ) Έχουν εργαστεί με εργόσημο.

δ) Αποδεδειγμένα είναι πλανόδιοι μουσικοί ή μουσικοί του δρόμου. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν δικαιούνται την επιδότηση από άλλη παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Η διεύρυνση των προϋποθέσεων είναι απολύτως αναγκαία και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/31/5e838bbe825e637e1e0f2f12.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter