Επιστολή της Κυβέρνησης στους Finacial Times για το δημοσίευμα-κόλαφο για το βρώμικο χρήμα

Επιστολή της Κυβέρνησης στους Finacial Times για το δημοσίευμα-κόλαφο για το βρώμικο χρήμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πετσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των Financial Times για τη διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με τα οικονομικά αδικήματα στο πλαίσιο της τροποποίησης του ποινικού κώδικα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι Financial Times δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό περιθώριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης έως 18 μήνες.

Τι λέει η επιστολή

«Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (στους Financial Times) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η διάταξη εναρμονίζει το ποινικό με το οικονομικό δίκαιο με βάση τη σύμβαση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κάποιος κατηγορούμενος για κάποιο ποινικό αδίκημα μπορεί να προφυλακιστεί έως και 18 μήνες χωρίς να του έχει ασκηθεί δίωξη. Αντίθετα, για οικονομικά αδικήματα, το πάγωμα λογαριασμών ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου, συνεχιζόταν για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

«Όλοι θέλουμε να απονέμεται δικαιοσύνη. Όλοι επίσης θέλουμε σε ένα σοβαρό κράτος δικαίου όπως είναι η Ελλάδα, να μην κρατούνται όμηροι πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα», είπε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε ακόμη: FT: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευκολύνει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Κερδισμένοι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες

Τσίπρας: Στίγμα για τη χώρα το δημοσίευμα των Financial Times – Τι είπε για Κυριάκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter