Επιστολή Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Η ανωνυμία των μαρτύρων πρέπει να προστατευθεί

Επιστολή Τουλουπάκη στην Προανακριτική: Η ανωνυμία των μαρτύρων πρέπει να προστατευθεί

Την επιβεβλημένη ανάγκη διασφάλισης της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων τονίζει σε επιστολή της προς την Προανακριτική Επιτροπή η Ελένη Τουλουπάκη, προκαλώντας αμηχανία σε όσους ισχυρίζονται τις τελευταίες ημέρες ότι θα τραβήξουν την «κουκούλα» των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ξεκάθαρη είναι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προς τα μέλη της Προανακριτικής στην απαντητική επιστολή της επί τους αιτήματος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων από κλιμάκιο της Επιτροπής.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, η Ελένη Τουλουπάκη στην επτασέλιδη επιστολής της παραθέτει όλη την νομοθεσία (εσωτερική και διεθνής) που διέπει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, επισημαίνοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η διατήρηση της ανωνυμίας των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση».

Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελένη Τουλουπάκη αποσαφηνίζει ότι δεν είναι απλά γνωμοδοτικού χαρακτήρα όσα σημειώνονται στην επιστολή και πως σε κάθε περίπτωση καμία συγκατάθεση δεν δίνεται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στο ενδεχόμενο που τα μέλη της Προανακριτικής ακολουθήσουν κάποια διαδικασία, η οποία θα θέσει εν κινδύνω την ανωνυμία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως η επιστολή απασχολεί σύσκεψη που διεξάγεται αυτήν την ώρα από τους εκπροσώπους στη ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter