Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Επιστολή Τσίπρα προς ΑμεΑ - Εξαιρούνται από το πλαστικό χρήμα όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

Θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και θα καθοριστούν επιπλέον κατηγορίες φορολογούμενων προς εξαίρεση, κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία.

Η απάντηση αυτή δόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού και ήρθε να απαντήσει στις αντιδράσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της.

Προηγουμένως, η Συνομοσπονδία είχε διαμαρτυρηθεί διαπιστώνοντας πως δεν υπήρχε μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. "Η Συνομοσπονδία υπογράμμιζε τα καθημερινά προβλήματα πρόσβασης που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία στις συνδιαλλαγές τους", όπως είχε τονιστεί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε άμεση απάντηση, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Έχοντας λάβει την επιστολή σας και με άξονα τα αιτήματα που τέθηκαν εκ μέρους σας εν όψει του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα άτομα τα οποία έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%»

Ειδικότερα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή και την Κυβέρνηση ορίζει την εξαίρεση τους από την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Οι φορολογούμενοι που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, θα απαιτείται να προσκομίζουν αποδείξεις ίσης αξίας, σύμφωνα με την κλίμακα της προηγούμενης περίπτωσης. Επιπρόσθετα, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

«Ελπίζουμε ο διάλογος που έχει ξεκινήσει και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και των υπηρεσιών του, καθώς και για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτές, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να είναι η αρχή της συνεργασίας με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία» δηλώνεται σε από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.