Επιστολή Λαγού προς ευρωβουλευτές για να αποφύγει τη σύλληψη

Επιστολή Λαγού προς ευρωβουλευτές για να αποφύγει τη σύλληψη

Με περίσσιο θράσος, ο Γιάννης Λαγός (ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη συμμετοχή του στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής) προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφύγει την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή που θα σήμανε αυτόματα τη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, σε επιστολή του προς ευρωβουλευτές, ο Γιάννης Λαγός εκλιπαρούσε να μην ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για… παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αγαπητέ συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή στο Καζακστάν, όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων;», ανέφερε το e-mail με αποστολέα τον Γιάννη Λαγό προς τα μέλη της Ευρωβουλής.

Οι εκκλήσεις του Γιάννη Λαγού έπεσαν στο κενό, καθώς υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 658 ευρωβουλευτές, με 25 να ψηφίζουν «κατά».

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter