Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο για περιστατικά αστυνομικής βίας κατά δικηγόρων – Ζητεί πειθαρχικό έλεγχο

Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο για περιστατικά αστυνομικής βίας κατά δικηγόρων – Ζητεί πειθαρχικό έλεγχο

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, σχετικά με την αναφορά – καταγγελία δύο δικηγόρων για «αστυνομική βία και αυθαιρεσία» σε βάρος τους από αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κοινοποίησε την αναφορά των δύο δικηγόρων «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην αναφορά επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων». Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν με την αναφορά Βερβεσού θα υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Βερβεσού:

Απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ

Ειδικότερα, την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος αλλά και ακόμα ένας δικηγόρος, από δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου, κατήγγειλε  δικηγόρος, με επιστολή του στο ΔΣΑ.

Ο δικηγόρος στην επιστολή του αναφέρει ότι ένας «πανοπλος άνδρας των ΜΑΤ», τους πλησίασε με απειλητική διάθεση και τους ενημέρωσε ότι πρέπει να τους γίνει έλεγχος. Αφού ενημέρωσαν ότι ήταν δικηγόροι και πριν προλάβουν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είναι αναγκαίος ο έλεγχος, ο άνδρας τον ΜΑΤ του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς του χαρακτηριστικά «μ@@πανο θα σε γ@@σω».

Στη συνέχεια όπως αναφέρει ο ίδιος και παρά το γεγονός ότι κατάφεραν με τον συνάδελφό του, να επιδείξουν τις δικηγορικές τους ταυτότητες στους άνδρες των ΜΑΤ, τους πέρασαν πισθάγκωνα χειροπέδες και τους μετέφεραν στο Α.Τ. Εξαρχείων όπου πραγματοποιήθηκε σωματικός έλεγχος στον δεύτερο, με τους αστυνομικούς να του αφαιρούν όλα τα ρούχα.

Η προσαγωγή του δικηγόρου μετατράπηκε σε σύλληψη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της Βίας κατά αστυνομικών υπάλληλων και της εξύβρισης, αφού όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο άνδρας των ΜΑΤ που του επιτέθηκε κατέθεσε ψευδώς ότι, τον έφτυσε, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του είπε «Γαμώ την αστυνομία».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του περιστατικού υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έβγαζαν βίντεο και φωτογραφίες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Όπως σημειώνεται μάλιστα στην επιστολή του προς το ΔΣΑ, όταν ένας πολίτης απευθύνθηκε στον εν λόγω άνδρα των ΜΑΤ και τον ρώτησε αν είναι «στρατός κατοχής» εκείνος του απάντησε θετικά.

Τέλος ο δικηγόρος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει έγκληση για απειλή, απλή σωματική βλάβη, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αγωγή για την εν γένει προσβολή της προσωπικότητας του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter