Επιστολική ψήφος: Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας – Απάντηση για τις τροπολογίες του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολική ψήφος: Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας – Απάντηση για τις τροπολογίες του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου για την επιστολή ψήφο στις ευρωεκλογές κατέθεσαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη στην αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, να ζητά από την ηγεσία του ΥΠΕΣ να αποσαφηνίσει εάν θα κάνει δεκτές ή θα απορρίψει τις τρεις τροπολογίες που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την κατάρτιση ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου, την ισχύ της επιστολικής ψήφου αποκλειστικά για τους εκτός επικρατείας και συγκεκριμένες ομάδες εκλογέων εντός επικρατείας (άτομα με αναπηρία, ασθενείς και ηλικιωμένοι) και τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής, με τον κ. Ξανθόπουλο αιτείται από τους Νίκη Κεραμέως και Θεόδωρος Λιβάνιο «να τοποθετηθούν εξ αρχής» προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της συμπολίτευσης.

Ως προς τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, υποστήριξε πως «παραβιάζεται η αρχή της μυστικότητας της ψήφου και το ταυτόχρονο της ψηφοφορίας», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να εκφράζει αντιρρήσεις επί των ίδιων προβλέψεων, προσθέτοντας πως βάλλεται το άρθρο 1 του Συντάγματος για την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης, γνωστοποιώντας την κατάθεση της ένστασης αντισυνταγματικότητας στο προεδρείο, ενώ ο Γιάννης Γκιόκας -με βάση την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου για το νομοσχέδιο- ζήτησε από την πλευρά του ΚΚΕ την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης

Greek Mafia: Φωτογραφίες από τη δράση της ομάδας των δολοφονιών Ρουμπέτη – Σκαφτούρου

Greek Mafia – Αποκαλυπτικοί διάλογοι: Ο «μεγάλος μάγκας» και το «αγριογούρουνο» – Ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ (Video)

Greek Mafia: Σκιές στη στάση της ΕΛΑΣ – Είχαν στοιχεία από τον Μάιο αλλά τους συνέλαβαν μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη

Δολοφονίες Greek Mafia: Οι χάρτες που αποτυπώνουν τα στίγματα από τα κινητά των δραστών (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter