Eπιστρατεύτηκε και ελικόπτερο για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κνωσού – Αγωνία με τόνους οινοπνεύματος (Photos)

Eπιστρατεύτηκε και ελικόπτερο για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κνωσού – Αγωνία με τόνους οινοπνεύματος (Photos)

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8.00 το πρωί, στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ. Πάντως είναι δύσκολο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύονται συνεχώς, να φτάσουν σε όλους τους χώρους, καθώς υπάρχουν πολλά λουκέτα.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για το τι πιθανόν κρύβει στις εγκαταστάσεις το ημιεγκαταλελειμμένο κτήριο. Οι οροφές είναι πάντως από πάνελ πολυουρεθάνης, υλικό αναφλέξιμο

Σε δηλώσεις του ο κ. Μωυσής Μυλωνάς επεσήμανε ότι υπάρχουν τόνοι οινοπνεύματος στη διπλανή πτέρυγα, όπου υπάρχουν τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. “Ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσει ως εκεί” είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε στο υπόγειο του κτηρίου, ενώ οι αρμόδιοι ειδοποιούν και τις ιδιωτικές υδροφόρες της πόλης για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πηγή cretalive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter