Επιστρέφει από το Ιράν ο εγκλωβισμένος Έλληνας ναυτικός του «Delta Poseidon»

Επιστρέφει από το Ιράν ο εγκλωβισμένος Έλληνας ναυτικός του «Delta Poseidon»
Πηγή: Twitter

Αναχώρησε την Δευτέρα για την Ελλάδα ο έλληνας ναυτικός, ανθυποπλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon», που ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 48 συναδέλφους του στα δυο ελληνόκτητα τάνκερ που κατέλαβαν οι Ιρανικές στις 27 Μαΐου 2022.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου “Delta Poseidon” το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή»

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε κάνει γνωστό από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, το Ιράν πρόκειται να απελευθερώσει τους ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στα υπό ελληνική σημαία τάνκερ, το «Delta Poseidon» της Delta Tankers και το «Prudent Warrior» της Polembros Shipping και θα αντικατασταθούν από άλλους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι ναυτικοί.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο υπό ελληνική σημαία τάνκερ που κρατούνται στο Ιράν μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης και ενώ τα δύο πλοία έπλεαν στον Περσικό κόλπο.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΝΕΝ: Το Ιράν απελευθερώνει το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ

Reuters: Ανατροπή με το τάνκερ «Lana» στην Κάρυστο – Άκυρη η κατάσχεση του φορτίου

Άρειος Πάγος: Ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση των δύο ελληνικών τάνκερ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter