Επιστρέφει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου σε Σπέτσες και Πάρο

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου σε Σπέτσες και Πάρο

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει, από τις 18 έως και τις 25 Ιουλίου, με αφετηρία το “νησί των αρωμάτων”, τις Σπέτσες. Λίγες μέρες αργότερα θα ταξιδέψει στην Πάρο, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε το 2017 και παρουσιάζοντας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Echoes” από τις 30 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

Για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη του Αιγαίου ως έναν διεθνή κινηματογραφικό προορισμό.

Κριτική επιτροπή του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Με μεγάλη χαρά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ανακοινώνει τους καλεσμένους και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού προγράμματος: Eva Sangiorgi, Jukka-Pekka Laakso, Φαίδρα Βόκαλη και Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

• Eva Sangiorgi – Καλλιτεχνική διευθύντρια και επικεφαλής προγραμματισμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης (Viennale), ιδρυτικό μέλος του FICUNAM

• Jukka-Pekka Laakso – Διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Tampere Film Festival, εκτελεστικός διευθυντής του Pirkanmaa Film Center

• Φαίδρα Βόκαλη – Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παραγωγός

• Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – Κριτικός κινηματογράφου και αρθρογράφος στη Lifo και στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA TV

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού σεναρίου ReScript The Future

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, το Φεστιβάλ δημιούργησε, από κοινού με το δίκτυο WaterBear και την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, τον διαγωνισμό ReScript the Future. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού σεναρίου αποτελείται από τους: Jayda G, Nicolas Brown, Jack Savoretti, και Ellen Windemuth.

• Jayda G – Bιολόγος, υποψήφια για Grammy Award μουσικός παραγωγός και DJ

• Nicolas Brown – Βραβευμένος με BAFTA και ΕΜΜΥ σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος

• Jack Savoretti – Μουσικός

• Ellen Windemuth – Παραγωγός του βραβευμένου με Όσκαρ (2021) ντοκιμαντέρ My Octapus Teacher

Χώροι διεξαγωγής

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, σε συνδιοργάνωση με το Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, θα διεξαχθεί σε θερινούς κινηματογράφους, σεμιναριακούς χώρους, και αυτοσχέδιες αίθουσες που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Το ιστορικό Cine Titania, η αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, η παραλία της Αγίας Μαρίνας και η Καποδιστριακή στέγη θα αποτελέσουν τα σημεία συνάντησης στις Σπέτσες.

Το φεστιβάλ θα συνεχίσει την δεύτερη εβδομάδα στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου στο εστιατόριο «Μοναστήρι» και στο γραφικό χωριό των Λευκών για άλλες τέσσερις μέρες για την παρουσίαση του προγράμματος “Echoes”.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: Programme-GR.pdf

INFO www.aegeanff.com

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter